ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επείγουσα συνεδρίαση της ΕΕ

Επείγουσα συνεδρίαση της ΕΕ

Οι αντιπρόσωποι των 28 χωρών μελών της ΕΕ συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν την κατάσταση στην Αίγυπτο ως προοίμιο μιας πιθανής συνόδου των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.

Οι πρεσβευτές στην ΕΕ αρμόδιοι για τα θέματα ασφαλείας ανακλήθηκαν επειγόντως στις Βρυξέλλες από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Άρχισαν τη συνεδρίασή τους στις 11:30 (ώρα Ελλάδας).

Οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ και της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχαν ανακοινώσει χθες Κυριακή πως, σε περίπτωση που συνεχιστεί η βία στην Αίγυπτο, η ΕΕ μπορεί “να επανεξετάσει τις σχέσεις της” με τη χώρα αυτή.

Οι πρεσβευτές θα εξετάσουν τις επιλογές και θα προετοιμάσουν μια ενδεχόμενη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των 28, του μοναδικού οργάνου που μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η τελευταία σύνοδος των επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου και δεν προβλέπεται ως τώρα καμιά συνάντησή τους πριν από την 6η Σεπτεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχαν τηλεφωνική συνομιλία και ζήτησαν να υπάρξει “ένα ισχυρό ευρωπαϊκό μήνυμα” για την κρίση στην Αίγυπτο.

Ένα από τα ζητήματα που τίθενται είναι η αναστολή της οικονομικής βοήθειας.

Όμως ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ προειδοποίησε ότι μια διακοπή της ευρωπαϊκής βοήθειας μπορεί να αποδειχθεί αντιπαραγωγική. “Η βοήθειά μας έγκειται κυρίως στην υποστήριξη των οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών. Δεν θα ήταν φρόνιμο να την σταματήσουμε τώρα”, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα.

ΑΠΕ – ΑΜΠ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.