ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΕΕ: Για πρώτη φορά κανόνες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

ΕΕ: Για πρώτη φορά κανόνες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Σε συμφωνία για ένα νέο αυστηρότερο νομικό πλαίσιο κατά του καπνίσματος, κατέληξαν οι διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ για πρώτη φορά, υπάρχει πρόβλεψη και για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Οι κανονισμοί προβλέπουν την προσθήκη μεγαλύτερων προειδοποιήσεων στα τσιγάρα των πακέτων, με  την Ε.Ε. να αποβλέπει στην εξασφάλιση μιας υγιούς κοινωνίας, μέσω της καταπολέμησης του καπνίσματος.

Σύμφωνα και με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η συμφωνία γνώριζε εμπόδια μετά από μία διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ των κυβερνήσεων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την υιοθέτηση κανονισμών και για την αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων που εκτιμάται, από πολλούς αναλυτές, πως στην επόμενη δεκαετία θα επισκιάσει σημαντικά την αγορά καπνικών.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσθηκε πως τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα διανέμονται στην αγορά ως καταναλωτικά προϊόντα, χωρίς να παραπέμπουν, σε μεγάλο βαθμό, σε κάποιο είδος ιατρικής συσκευής.

Ακόμη, από το 2016, οπότε και αναμένεται να αλλάξει η νομοθεσία, τα διάφορα καπνικά είδη που κυκλοφορούν στην αγορά θα πρέπει να συνοδεύονται από εικόνες και προειδοποιητικά μηνύματα για την υγεία που θα καλύπτουν το 65% του μπροστινού μέρους των πακέτων.

Εκτός των άλλων, με τις νέες ρυθμίσεις απαγορεύεται η κυκλοφορία καπνικών προϊόντων με διάφορα αρώματα και γεύσεις (φρούτων ή βανίλιας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.