ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το βρετανικό Κοινοβούλιο έκανε δεκτό το νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση του Brexit (UPD 2)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το βρετανικό Κοινοβούλιο έκανε δεκτό το νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση του Brexit (UPD 2)

Το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ πέρασε πανηγυρικά από το βρετανικό Κοινοβούλιο και πλέον η Βρετανή πρωθυπουργός Τ.Μέϊ έχει και τυπικά την έγκριση που χρειαζόταν από νομικής πλευράς προκειμένου η κυβέρνηση να ξεκινήσει τις συζητήσεις για το Brexit μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός εξασφάλισε με μια διαδικασία “εξπρές” την έγκριση του βρετανικού Κοινοβουλίου για την ενεργοποίηση του Αρθρου 50 στη Συνθήκη της Λισαβόνας, τη νομική διαδικασία για την αποχώρηση από την ΕΕ και αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία σημασία η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι δεν μπορούσε να εκκινήσει την διαδικασία χωρίς την έγκριση της Βουλής.

Πήγε και πήρε μέσα σε δύο εβδομάδες την έγκριση της Βουλής. Αλλωστε στην Βρετανία, ποιος τολμά να αψηφήσει την λαϊκή βούληση που εκφράστηκε με το δημοψήφισμα του Ιουλίου;

Στην ψηφοφορία, 498 βουλευτές είπαν «ναι» στο να προχωρήσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ 114 τάχθηκαν ενάντια σε αυτό. Ολα τα κόμματα φήφισαν υπέρ και μόνο 47 βουλευτές των Εργατικών και κάποιοι περιθωριακοί ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν κατά.

Ετσι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit ξεκινούν έως τις 31 Μαρτίου, παρά τις απειλές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε και όλα δείχνουν ότι πάμε σε ένα “σκληρό” διαζύγιο με την Βρετανία να μην θέλει καν να είναι μέλος της κοινής ευρωπαϊκής αγοράς

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επικεφαλής των ΕργατικώνΤζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε την υποστήριξη των Εργατικών στο νομοσχέδιο και οι Βρετανοί ενωμένοι οδεύουν στη νέα εποχή, παρά τις αρχικές διαφοροποιήσεις τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.