ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Με βέτο απειλεί η Δανία κατά του προϋπολογισμού της Ε.Ε.

Με βέτο απειλεί η Δανία κατά του προϋπολογισμού της Ε.Ε.

Βέτο στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ για το διάστημα 2014-20 προτίθεται να ασκήσει η Δανία, εάν δεν επιτύχει μείωση της δικής της συνεισφοράς, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιντ.

«Το ουσιαστικό μήνυμά μας προς τις άλλες χώρες και αυτό για το οποίο εμείς παλεύουμε είναι πως θα πρέπει να εξασφαλίσουμε μία μείωση (των χρημάτων που συνεισφέρουμε) και πως δεν επιθυμούμε να πληρώσουμε για τις μειώσεις των άλλων πλουσίων χωρών», τόνισε η Τόρνινγκ-Σμιντ κατά τη συνάντηση εργασίας με μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του δανικού κοινοβουλίου.

Η ίδια τόνισε πως θα ζητήσει αυτή να κυμανθεί στο ένα δισεκ. κορώνες (134 εκατ. ευρώ).

Η απειλή από τη Δανία έρχεται να προστεθεί στην ανάλογη που διετύπωσε προ εξαημέρου ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τόνισε πως θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ πάνω από τον πληθωρισμό, την οποία θεωρεί «απαράδεκτη» καθώς οι εθνικές κυβερνήσεις πασχίζουν να κάνουν μειώσεις στα δικά τους δημοσιονομικά έξοδα.

Τα περί του προϋπολογισμού της επόμενης επταετίας θα συζητηθούν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 22 και 23 Νοεμβρίου. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει δηλώσει πως «αναμένει πολλές νύκτες» διαπραγματεύσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.