ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Όταν η Ουγγαρία χλευάζει ΔΝΤ & ΕΕ!

Όταν η Ουγγαρία χλευάζει ΔΝΤ & ΕΕ!

Παράδειγμα προς μίμηση θα έπρεπε κανονικά να αποτελέσει η γενναία στάση της ουγγρικής κυβέρνησης απέναντι στο ΔΝΤ και την ΕΕ. Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban έβαλε τα γυαλιά στην ελληνική κυβέρνηση με τη γενναία της στάση αναφορικά με τη συμφωνία που είχε υπογράψει η προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν μετέβη στη Βουδαπέστη αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, ο νέος πρωθυπουργός μετέβη στην Αφρική, προκειμένου να παρακολουθήσει τον τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου. Την ίδια ώρα που εδώ τα κυβερνητικά στελέχη σχεδόν στέκονται προσοχή στις επισκέψεις της τρόικας.

«Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο ΔΝΤ και στην ΕΕ που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική Liberation. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η γαλλική Le Monde «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται οViktor Orbán, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Ο Orbán επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η άρνηση της ουγγρικής κυβέρνησης θορύβησε τους πιστωτές, ενώ προκάλεσε ρίγη θαυμασμού. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Σκιέργκι Μάτολσι μιλώντας στην ουγγρική κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρος για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση απέναντι στη συνταγή λιτότητας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

«Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας» σημείωσε.

Μάλιστα η νέα κυβέρνηση αντιπρότεινε στους απεσταλμένους του ΔΝΤ ένα νέο τρόπο προκειμένου να μαζέψει έσοδα. Αντί για μέτρα που θα στοχεύουν στη μεσαία τάξη πρότεινε το απλό: Να φορολογηθούν οι τράπεζες, υπό τη μορφή έκτακτης εισφοράς. Ένα μέτρο που στη χώρα μας έχει επιβαρύνει χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Μάλιστα η γερμανική Frankfurter Allgemeine, υπογράμμισε σε δημοσίευμά της ότι «η Ουγγαρία θα γίνει η 1η χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.