ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Συμφωνία Ισπανίας-ΕΚΤ-Κομισιόν για την Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων

Συμφωνία Ισπανίας-ΕΚΤ-Κομισιόν για την Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων

Η ΕΚΤ και η Κομισιόν σε κοινή δήλωσή τους επισημαίνουν ότι η Ισπανία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα της, αλλά χρειάζεται να κινηθεί ακόμη πιο αποφασιστικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συγκεκριμένων τραπεζών.

Η έκθεση των επιθεωρητών συντάχθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Κομισιόν και της Ισπανίας, που προβλέπει την στήριξη της Μαδρίτης με 100 δισ. ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

Επιθεωρητές της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρέθηκαν στην Ισπανία από τις 15 έως τις 26 Οκτωβρίου, προκειμένου να ελέγξουν την πρόοδο στην μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα.

«Γενικά, τα ευρήματα της επιθεώρησης δείχνουν ότι το πρόγραμμα είναι επιτυχημένο, η εφαρμογή του οποίου βρίσκεται σε καλό δρόμο» σημειώνουν οι επιθεωρητές της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Η Κομισιόν και η ΕΚΤ δήλωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία με την Ισπανία για το σχεδιασμό και την λειτουργία της Εταιρίας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, δηλαδή της «κακής τράπεζας» που θα αναλάβει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που εμπεριέχουν ρίσκο για τις τράπεζες. Η συμφωνία περιλαμβάνει το συνολικό μέγεθος της Εταιρίας, καθώς και τον τρόπο διοίκησή της.

«Αυτό, ως ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος, θα επιτρέψει στην Εταιρία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων να λειτουργήσει από την 1η Δεκεμβρίου» σημειώνεται στο κοινό ανακοινωθέν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.