ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ιταλία: Εκλογές στη Σικελία

Ιταλία: Εκλογές στη Σικελία

Εκλογές πραγματοποιούνται σήμερα στη Σικελία όπου τα  4,5 εκατομμύρια κάτοικοι καλούνται να επιλέξουν το  περιφερειακό τους συμβούλιο και το νέο περιφερειάρχη.

Οι ενενήντα νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια δύσκολη οικονομική κατάσταση καθώς η Σικελία κατάφερε να αποφύγει την χρεοκοπία μόνο χάρη στην έκτακτη χρηματοδότηση της κυβέρνησης Μόντι. Οι κάλπες πρόκειται να παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις δέκα το βράδυ, αλλά η καταμέτρηση θα αρχίσει αύριο το πρωί.

Εν όψει και των βουλευτικών εκλογών, που έχουν προγραμματισθεί για την ερχόμενη ‘Ανοιξη, οι τοπικές εκλογές της Σικελίας παρουσιάζουν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον: 1.629 οι υποψήφιοι, 19 οι εκλογικές λίστες.

Ουσιαστική καινοτομία αποτελεί ο Τζανκάρλο Καντσελιέρι, υποψήφιος του κινήματος «Πέντε αστέρων» του πρώην κωμικού ηθοποιού, Μπέπε Γκρίλο. Τις προηγούμενες ημέρες, ο Γκρίλο, προχώρησε σε θεαματικές κινήσεις και πρωτοβουλίες για να στηρίζει τον υποψήφιό του: διέσχισε, κολυμπώντας το στενό που συνδέει την Καλαβρία με τη Σικελία και ανέβηκε μέχρι την κορυφή της Έτνας.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές δεν αποκλείεται, λόγω της απογοήτευσης από τα «παραδοσιακά κόμματα», πολλοί ψηφοφόροι να αποφασίσουν τελικά να τον εμπιστευθούν, ενισχύοντας έτσι το μέτωπο της λεγόμενης «αντιπολιτικής».

Μέχρι την αρχή της περασμένης εβδομάδας, πάντως, οι δημοσκοπήσεις παρουσίαζαν την αποχή σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, από το 40% έως και το 44%. Στοιχείο που αφήνει κάποια περιθώρια αισιοδοξίας στα παραδοσιακά κόμματα (κεντροδεξιό «Λαό της Ελευθερίας», προοδευτικό «Δημοκρατικό Κόμμα» και κεντρώο Udc) ότι προσφεύγοντας σε σειρά συμμαχιών θα μπορέσουν, ίσως, να διατηρήσουν την εξουσία μέχρι τις επόμενες εκλογές το 2017.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.