ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου: «Η ανταγωνιστικότητα της Γαλλίας έχει πληγεί»

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου: «Η ανταγωνιστικότητα της Γαλλίας έχει πληγεί»

Σύμφωνα με τον Pascal Lamy, γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), η Γαλλία είναι μη ανταγωνιστική όχι μόνο έναντι της Κίνας, αλλά και σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Η ανταγωνιστικότητα της Γαλλίας στις διεθνείς αγορές έχει πληγεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτό είναι περισσότερο φανερό στην Ευρώπη, όπου η Γαλλία χάνει συνεχώς μερίδιο της αγοράς τα τελευταία δέκα χρόνια», δήλωσε ο Lamy σε αποκλειστική του συνέντευξη με το CNBC στο Παρίσι.

«Εκεί που το εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας έχει επιδεινωθεί περισσότερο είναι εντός της Ευρώπης, όπου οι συνθήκες του ανταγωνισμού δύσκολες. Επομένως, σε αντίθεση με ό,τι ακούω από καιρού εις καιρόν, πιθανώς δεν δυσκολεύονται εξαιτίας της Κίνας», πρόσθεσε.

Ο Lamy τόνισε ακόμη ότι βραχυπρόθεσμα η Γαλλία πρέπει να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική μειώνοντας τους φόρους των επιχειρήσεων, «έτσι ώστε να κερδίσει κάποιο περιθώριο για ελιγμούς».

Η κυβέρνηση του Hollande αναμένεται να παρουσιάσει τα μέτρα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, στις 6 Νοεμβρίου. Ωστόσο, έχει ήδη δώσει το στίγμα της για το τι σχεδιάζει, καθώς πρόκειται να αυξήσει και όχι να μειώσει τους φόρους στις μεγάλες επιχειρήσεις, ως μέρος του προϋπολογισμού λιτότητας του 2013, με στόχο να μειώσει το έλλειμμα.

Έχοντας συναντηθεί με τον Hollande τη Δευτέρα, ο Lamy τόνισε στο CNBC ότι ο πρόεδρος έχει επίγνωση της ανάγκης για μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων στη Γαλλία.

«Νομίζω πως ο πρόεδρος και η κυβέρνηση ξέρουν ότι πρέπει να γίνουν βαθιές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η χώρα, η οποία επιδεικνύει μια αντίσταση στην αλλαγή που προκύπτει από το γεγονός πως οι περισσότεροι Γάλλοι θεωρούν τη χώρας τους ως έναν πολύ ευτυχισμένο τόπο, που περικλείεται από έναν τρομερό κόσμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.