ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σόιμπλε: “ΗΠΑ-Ιαπωνία μοιράζονται εξίσου την ευθύνη με την Ευρώπη”

Σόιμπλε: “ΗΠΑ-Ιαπωνία μοιράζονται εξίσου την ευθύνη με την Ευρώπη”

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς διατήρησε την σκληρή του γραμμή έναντι της Ελλάδας και των άλλων πιο αδύναμων οικονομιών της ευρωζώνης, εμμένοντας ότι πρέπει να συνεχίσουν την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας παρότι οι οικονομίες τους βυθίζονται στην ύφεση.

Πάντως επιφύλαξε πιο θερμή αντιμετώπιση έναντι της Ισπανίας, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στο «σωστό δρόμο» και ότι υπάρχουν ενδείξεις, όπως η μείωση των μισθών και του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που αφήνουν να φανεί ότι οι οικονομικές ανισορροπίες αμβλύνονται.

Επιπλέον ο Β. Σόιμπλε επέμεινε ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες διεθνώς πρέπει να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Σόιμπλε επισήμανε ότι δεν θέλει η διήμερη σύνοδος της G20 στην μεξικανική πρωτεύουσα να επικεντρωθεί στην ευρωζώνη σε βάρος άλλων κατεπειγόντων ζητημάτων, όπως η αποφυγή του λεγόμενου «δημοσιονομικού βαράθρου» που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το πιεστικό πρόβλημα του χρέους της Ιαπωνίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία μοιράζονται εξίσου την ευθύνη για (την διασφάλιση της σταθερότητας) με εμάς τους Ευρωπαίους», τόνισε. «Οι οικονομίες της G20 πρέπει αποφασιστικά να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και βιώσιμες δημοσιονομικές πολιτικές. Αυτή είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση για την βελτίωση των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών», ανέφερε ο Σόιμπλε.

Επίσης ο Σόιμπλε αντέκρουσε όσους ανέμεναν πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) πρόκειται να είναι σύντομα σε θέση να προβαίνει στην απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών—επιμένοντας πως πρέπει να έχει λειτουργήσει πριν από κάτι τέτοιο ένα νέο όργανο επιτήρησης.

«Είναι σημαντικό η αγορά χρέους και ο έλεγχος να πάνε χέρι-χέρι. Με άλλα λόγια, η ποιότητα προέχει της ταχύτητας», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.