ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

“Ουσιώδη σφάλματα” και “πιθανές απάτες” στις κοινοτικές δαπάνες

“Ουσιώδη σφάλματα” και “πιθανές απάτες” στις κοινοτικές δαπάνες

«Ουσιώδη σφάλματα» στον τομέα των κοινοτικών δαπανών το 2011 ανακάλυψε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, που ελέγχει τα οικονομικά μεγέθη των ευρωπαϊκών θεσμών, δίνοντας επιχειρηματολογία σε όσους εναντιώνονται στην εκ νέου αύξησή τους στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, τον νέο πολυετή κοινοτικό προϋπολογισμό.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι για το 4% των κοινοτικών δαπανών για το 2011, δηλαδή ποσά συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ, «εντόπισε εσφαλμένες λογιστικές εγγραφές». Τα μεγαλύτερα προβλήματα «αφορούν δαπάνες για την αγροτική ανάπτυξη, την αλιεία, την υγεία» κ.ά. Πρόκειται για την 18η φορά, που το Συνέδριο διαπιστώνει σφάλματα στα υποβληθέντα σε αυτόν για σύμφωνη γνώμη επίσημα κοινοτικά παραστατικά.

Ο φορέας αποδίδει είτε σε «εσφαλμένη ερμηνεία, είτε σε εσφαλμένη εφαρμογή» αυτές τις εσφαλμένες λογιστικές εγγραφές, ενώ σε περιορισμένη κλίμακα εντοπίστηκαν «πιθανές απάτες».

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Βίτορ Καλντέιρα, κάλεσε τις εθνικές κυβερνήσεις «να βελτιώσουν τους κανόνες που αφορούν τις δαπάνες που γίνονται με κοινοτικό χρήμα», προσκαλώντας «την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τους τηρεί και να τους επιβάλει με τον σωστό τρόπο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.