ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

“Πανευτυχείς” οι Ευρωπαίοι με την επανεκλογή Ομπάμα

“Πανευτυχείς” οι Ευρωπαίοι με την επανεκλογή Ομπάμα

Είναι δεδομένο ότι η Ευρώπη συνεργάζεται καλύτερα με έναν “δημοκρατικό” πρόεδρο των ΗΠΑ παρά με έναν “ρεπουμπλικανό” και αυτό… φαίνεται απ’ τις δηλώσεις…

Είμαι πολύ χαρούμενος για την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα” έγραψε στα ολλανδικά ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε πως είναι ευκολότερο να συνεργάζεται κανείς με έναν αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του γιατί είναι λιγότερο απορροφημένος με τα εθνικά θέματα. “Στη διάρκεια της δεύτερης θητείας τους, οι αμερικανοι πρόεδροι έχουν την τάση να ανακαλύπτουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και έχουμε αναγκη, ΗΠΑ και Ευρώπη, να βρισκόμαστε κοντά και να συνεργαζόμαστε στενά”, τόνισε ο Γιούνκερ.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Ελιο Ντι Ρούπο συνεχάρη τον Ομπάμα για τη νίκη του την οποία χαρακτήρισε ως ένα “ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον των ΗΠΑ, όλου του κόσμου, αλλά και το δικό μας”. “Οι Αμερικανοί ψήφισαν για με Αμερική περισσότερο δίκαιη και ανεκτική”, πρόσθεσε. Ο Ντι Ρούπο χαιρέτισε “τις προοδευτικές ιδέες και τις επιλογές της διεθνούς πολιτικής του Ομπάμα που προωθούν μια πολύπλευρη προσέγγιση με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό”.

“Θερμά συγχαρητήρια στον φίλο μου Μπαράκ Ομπάμα. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας“, έγραψε στο Twitter του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.