ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κομισιόν: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για Ισπανία και Γαλλία!

Κομισιόν: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για Ισπανία και Γαλλία!

Η Ισπανία δεν θα επιτύχει τους στόχους της για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2013 και το 2014, και θα παραμείνει σε ύφεση το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικότερα, η Κομισιόν εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας θα βρίσκεται στο 8% του ΑΕΠ φέτος, στο 6% το 2013 και στο 6,4% το 2014, θα απέχει δηλαδή πολύ από τον στόχο του 2,8% που έχει θέσει.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Επιτροπής για την γαλλική οικονομία, προβλέπει ότι η ανάπτυξη στη Γαλλία δεν θα ξεπεράσει το 0,4% το 2013, ενώ η γαλλική κυβέρνηση κάνει λόγο για ανάπτυξη 0,8%.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει εξάλλου ότι το δημόσιο έλλειμμα στη Γαλλία θα συνεχίσει να ξεπερνά το όριο του 3%, όχι μόνον το 2013, αλλά και το 2014, και θα βρίσκεται στο 3,5% και τα δύο χρόνια, την ώρα που το Παρίσι έχει δεσμευτεί για τη μείωση του ελλείμματός του στο 3% το ερχόμενο έτος.

Εκτιμά, επίσης, ότι το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία θα αυξηθεί από 10,2% φέτος σε 10,7% το 2013 και θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο το 2014. Προβλέπει, ωστόσο, ότι η κατάσταση θα καλυτερέψει από το 2014. «Η εμπιστοσύνη θα βελτιωθεί σταδιακά, παράλληλα με την άμβλυνση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και με κάποια βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας».

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το φορτίο του δημόσιου χρέους θα συνεχίσει να αυξάνεται: από 90% του ΑΕΠ το 2012 θα φτάσει το 92,7% το 2013 και το 93,8% το 2014.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.