ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στο υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας πενταετίας το κόμμα της Μέρκελ

Στο υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας πενταετίας το κόμμα της Μέρκελ

Στο υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας πενταετίας έχει φθάσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Άνγκελας Μέρκελ σύμφωνα με  δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα – Πέμπτη, όμως ο σχηματισμός κυβέρνησης δεν αναμένεται να είναι εύκολος καθώς ο κυβερνητικός εταίρος της, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, εμφανίζουν πτώση της δημοτικότητάς τους.

Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ARD, φέρει τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) να προηγούνται με ποσοστό 40%, δέκα μονάδες μπροστά από το δεύτερο κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που συγκεντρώνουν 30%. Το 40% είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για την CDU από τα τέλη του 2007.

Η δημοτικότητα της καγκελαρίου επίσης δεν δείχνει να μειώνεται. Αν οι Γερμανοί ψήφιζαν για καγκελάριο κατά τον τρόπο που γίνονται προεδρικές εκλογές σε άλλες χώρες, η Μέρκελ θα κέρδιζε άνετα συγκεντρώνοντας 53% έναντι 36% για τον Περ Στάινμπρουκ, τον πρώην υπουργό Οικονομικών και υποψήφιο του SPD για την καγκελαρία.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση είπαν ότι η αποκάλυψη ότι ο Στάινμπρουκ κέρδισε μεγάλα χρηματικά ποσά από δημόσιες ομιλίες του ενδέχεται να τον ζημιώσει ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν το 2013.

Η μεγαλύτερη απειλή για την Μέρκελ είναι η συνεχιζόμενη πτώση των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση βρίσκονται στο 4%, κάτω δηλαδή από το όριο του 5% που θα τους επέτρεπε να μπουν στη Βουλή. Αντιθέτως οι Πράσινοι, ο πιθανότερος ήσσων εταίρος του SPD σε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση, έχουν ανέβει στο 14%, κερδίζοντας τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.