ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συμβιβαστική λύση για τα μπόνους των τραπεζιτών προωθεί η Κύπρος

Συμβιβαστική λύση για τα μπόνους των τραπεζιτών προωθεί η Κύπρος

Όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Χάντελσμπλατ στο φύλλο που θα κυκλοφορήσει αύριο Δευτέρα, η Κύπρος, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το τρέχον εξάμηνο, θα προτείνει ένα συμβιβαστικό σχέδιο προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα των μπόνους που χορηγούνται στους τραπεζίτες.

Η κυπριακή προεδρία προτείνει το πριμ των τραπεζιτών να μην ξεπερνά το τριπλάσιο της ετήσιας αμοιβής τους. Θα μπορεί όμως να φτάνει και στο πενταπλάσιο του ποσού αυτού, εφόσον η γενική συνέλευση των μετόχων έχει δώσει την έγκρισή της για κάτι τέτοιο, γράφει η εφημερίδα, χωρίς να επικαλείται πηγές για τις πληροφορίες της.

Η Λευκωσία επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να συμβιβάσει τις διαμετρικά αντίθετες θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των υπουργών Οικονομικών των “27”. Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά να φτάνουν τα μπόνους των στελεχών μέχρι του ποσού του ετήσιου μισθού τους ενώ οι υπουργοί δεν θέλουν να προχωρήσουν τώρα σε ρύθμιση του θέματος.

Το ζήτημα των μπόνους των τραπεζιτών συζητείται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο του τραπεζικού τομέα, το επονομαζόμενο “Βασιλεία ΙΙΙ”, που θα πρέπει να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.