ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Παγώνουν οι εξώσεις στην Ισπανία λόγω… αυτοκτονιών

Παγώνουν οι εξώσεις στην Ισπανία λόγω… αυτοκτονιών

Μετά από δυο αυτοκτονίες μέσα σε διάστημα μόλις 15 ημερών, η Ισπανική Ένωση Τραπεζών (AEB) αποφάσισε και ανακοίνωσε σήμερα το πάγωμα για δύο χρόνια ενός μέρους των εξώσεων από υπερχρεωμένες ιδιοκτησίες. Οι αυτοκτονίες προκάλεσαν ένα κίνημα κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΕΒ, “λάβαμε τη δέσμευση όλων των μελών, για ανθρωπιστικούς λόγους και στο πλαίσιο της κοινωνικά υπεύθυνης πολιτικής τους, να μπλοκάρουν τις εξώσεις για τα δύο επόμενα χρόνια, στις περιπτώσεις ακραίας ανάγκης”.

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν προσδιορίζει τα κριτήρια βάσει των οποίων κρίνεται μια περίπτωση “ακραία ανάγκη”, επισημαίνεται, όμως, πως η απόφαση ελήφθη λόγω “της κοινωνικής ανησυχίας που προκαλείται από τις εξώσεις ιδιοκτητών”.

Η ανακοίνωση γίνεται την ίδια μέρα που η κυβέρνηση παρουσιάζει σπροτάσεις στη σοσιαλιστική αντιπολίτευση για να συμφωνήσουν σε επείγοντα μέτρα στον τομέα αυτό. Με 350.000 υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες να έχουν υποστεί έξωση αφότου έσκασε η φούσκα των ακινήτων το 2008, το φαινόμενο αυτό αποτελεί μια από τις πιο κραυγαλέες εκδηλώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία.

Το θέμα πήρε τις τελευταίες εβδομάδες δραματική τροπή, μετά την αυτοχειρία δυο ιδιοκτητών που επρόκειτο να υποστούν έξωση. Το γεγονός προκάλεσε διαδηλώσεις, κυρίως στη Μαδρίτη, όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας “τραπεζίτες δολοφόνοι”.

Η ένωση τραπεζών εξηγεί σήμερα ότι η νέα δέσμευσή της, την οποία ανέλαβε ενώπιον του υφυπουργού Οικονομίας, “αποτέλεσε αντικείμενο έντονης και βαθιάς συζήτησης μεταξύ των τραπεζών μελών της AEB, ώστε να συμβάλλουν στην άμβλυνση της κατάστασης απελπισίας στην οποία βρίσκονται πολλοί άνθρωποι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.