ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Δανία: Καταργείται ο “φόρος λίπους” στα τρόφιμα

Δανία: Καταργείται ο “φόρος λίπους” στα τρόφιμα

Στην κατάργηση του φόρου για την περιεκτικότητα λιπαρών σε τρόφιμα προχωρά η κυβέρνηση της Δανίας.

 Ο φόρος είχε εισαχθεί περίπου ένα χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2011, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα με το πρόσχημα της υγιεινής διατροφής.

Τρόφιμα που περιέχουν περισσότερο από 2,3% κορεσμένα λιπαρά – συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων, του κρέατος και των επεξεργασμένων τροφίμων – τέθηκαν σε καθεστώς επιπλέον χρέωσης.

Όπως εκτίμησαν οι αρχές της Δανίας, ο φόρος είχε επίπτωση στις τιμές των τροφίμων στη χώρα με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας σκοπεύει να ακυρώσει και την επιβολή φόρου στη ζάχαρη που ήταν στα σκαριά.

Το υπουργείο ανέφερε ένα από τα αποτελέσματα της φορολογία λίπους ήταν ότι αρκετοί Δανοί είχαν αρχίσει τη διέλευση των συνόρων στη Γερμανία για να αγοράζουν τα τρόφιμα που ήθελαν από τη γειτονική χώρα.

Η απόφαση για να απαλλαγή από το φόρο συμφωνήθηκε ως μέρος των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό της κεντροαριστερής κυβέρνησης μειοψηφίας.  Πολλά σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει ότι θα μειώσουν τις τιμές τους όταν ο φόρος καταργηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.