ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Iσπανοί απεργοί: “Μην γίνουμε σαν Ελλάδα – Πορτογαλία”

Iσπανοί απεργοί: “Μην γίνουμε σαν Ελλάδα – Πορτογαλία”

«Προτού φτάσουμε στην κατάσταση της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, αξίζει τον κόπο να κάνουμε απεργία» δηλώνουν οι επικεφαλής των ισπανικών συνδικάτων εν όψει της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης ενάντια στη λιτότητα που γονατίζει τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην ισπανική εφημερίδα El Pais, οι Ιγνάθιο Φερνάντεθ και Κάντιδο Μέντεθ ζητούν από τους συμπολίτες τους να λάβουν ενεργά μέρος στην κινητοποίηση της Τετάρτης.

«Μέσα σε ένα χρόνο έχουμε γυρίσει σχεδόν 35 χρόνια πίσω. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, η ίδια η πραγματικότητα λέει ότι πρέπει να κάνουμε απεργία» σημειώνουν.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν «ζητάτε πολλά από τον κόσμο με δύο συνεχόμενες απεργίες» σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, οι δύο ηγέτες των μεγαλύτερων συνδικάτων δηλώνουν:

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι πριν φτάσουν στο σημείο να γίνουν όπως στην Ελλάδα ή στην Πορτογαλία, αξίζει τον κόπο να απεργήσουμε, να δώσουμε το παρών στις κινητοποιήσεις».

Στην ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.