ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στην ΕΕ θέτει η Γαλλία το θέμα της άρσης του εμπάργκο στα αμυντικά όπλα για τους αντάρτες!

Στην ΕΕ θέτει η Γαλλία το θέμα της άρσης του εμπάργκο στα αμυντικά όπλα για τους αντάρτες!

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι η Γαλλία πρόκειται να θέσει στους Ευρωπαίους εταίρους της το θέμα της άρσης του εμπάργκο στα αμυντικά όπλα με στόχο να βοηθήσει τη συριακή αντιπολίτευση.

«Προς το παρόν υπάρχει ένα εμπάργκο, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα όπλο που να παραδίδεται από την ευρωπαϊκή πλευρά. Το θέμα μπορεί να τεθεί, χωρίς αμφιβολία, για τα αμυντικά όπλα. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει μόνο σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους. Το θέμα θα τεθεί εφόσον μάς το έχει ζητήσει ο Συνασπισμός», τόνισε.

«Η θέση της Γαλλίας είναι ότι δεν πρέπει να στρατιωτικοποιηθεί η σύγκρουση, όμως είναι απολύτως απαράδεκτο να υπάρχουν περιοχές που έχουν απελευθερωθεί και οι οποίες βομβαρδίζονται από τα αεροσκάφη του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ. Το θέμα του αμυντικού εξοπλισμού θα τεθεί», υπογράμμισε ο Φαμπιούς.

Ο Φαμπιούς θα συναντηθεί σήμερα στο υπουργείο με το Γερμανό, Ισπανό, Ιταλό και Πολωνό ομολόγό του και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προβλέπεται μια σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη ισορροπία, πράγμα που δεν είναι εύκολο: από τη μια πλευρά δεν πρέπει να οδηγηθούμε στη στρατιωτικοποίηση και από την άλλη πρέπει να αποτρέψουμε καταστροφή των περιοχών που έχουν απελευθερωθεί. Είμαστε σε επαφή με τον (Λαχντάρ) Μπραχίμι, ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, αλλά και με τους Ρώσους γιατί θέλουμε να βρούμε μια λύση», πρόσθεσε.

Ο Φαμπιούς τόνισε τέλος ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα δεχθεί το Σάββατο στο Παρίσι τους ηγέτες του νέου Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, κυρίως τον ηγέτη της σεΐχη ‘Αχμεντ Μοάζ αλ-Χατίμπ καθώς και το νέο πρόεδρο του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου Ζορζ Σάμπρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.