ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο ύφεσης για την ισπανική οικονομία

Τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο ύφεσης για την ισπανική οικονομία

Το τρίτο τρίμηνο η παραγωγή της ισπανικής οικονομίας υποχώρησε με ρυθμό ελαφρώς χαμηλότερο σε σχέση με το δεύτερο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία INE επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ υποχώρησε 0,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο και 1,6% σε σχέση με το τρίτο του 2011. Η πτώση αυτή αποτελεί το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο ύφεσης για μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης. Το δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ είχε μειωθεί 0,4% σε σχέση με το πρώτο, σύμφωνα με πληροφόρηση του capital.gr.

Η οικονομία της Ισπανίας, η τέταρτη μεγαλύτερη της Ευρωζώνης, εξακολουθεί να υποφέρει από την πενταετή κρίση της στεγαστικής αγοράς και τα μέτρα λιτότητας τα οποία έχουν στόχο τη μείωση του ελλείμματος από το 9,4% το 2011 στο 6,3% φέτος.

Οι κρατικές δαπάνες το τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν 3,9% σε σχέση με το αντίστοιχο του περασμένου έτους ενώ το προηγούμενο τρίμηνο είχαν υποχωρήσει 2,9%. Οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν 2% ενώ το δεύτερο τρίμηνο είχαν υποχωρήσει 2,1%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.