Μ. Ντράγκι: “Όχι φόροι στην Ιταλία μόνο περικοπές” – Εδώ έχουμε και τα δύο

Μ. Ντράγκι: “Όχι φόροι στην Ιταλία μόνο περικοπές” – Εδώ έχουμε και τα δύο

«Η οικονομική εξυγίανση της ιταλικής οικονομίας πρέπει να βασιστεί στις περικοπές δαπανών και όχι στην αύξηση των φόρων», δήλωσε από το Μιλάνο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μποκόνι, είπε μεταξύ άλλων πως «την χρονιά που σε λίγο θα έχει παρέλθει, πρέπει να την θυμόμαστε όχι μόνον για την κρίση του χρέους, με τις επιπτώσεις της στο ευρώ και κατά συνέπεια την αδυναμία του ενιαίου νομίσματος, αλλά και για τις απαντήσεις που έδωσαν η ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διάφορες κυβερνήσεις».

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε «η κρίση έφερε στην επιφάνεια με έντονο τρόπο τα λάθη του παρελθόντος, καθώς στην Ευρώπη για πολύ καιρό εφαρμόσθηκαν λανθασμένες πολιτικές ή διάφορες χώρες μέλη χαρακτηρίσθηκαν από απραξία».

«Η ΕΚΤ θα παρέμβει μόνον υπέρ των χωρών εκείνων που θα δεχθούν να ακολουθήσουν ένα ξεκάθαρο, συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η μεγαλύτερη προσπάθεια για την ανάκτηση της αξιοπιστίας, αποτελεί, ακόμη, χρέος των κυβερνήσεων», πρόσθεσε ο Ντράγκι, κατά τον οποίο, πρέπει να μπουν τέσσερα, κύρια θεμέλια: «η τραπεζική ένωση, και στην συνέχεια, η φορολογική, η οικονομική και τέλος η πολιτική ένωση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.