ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ραχόι: Δε γίνεται αποδεκτή η πρόταση για μείωση 75 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού της ΕΕ

Ραχόι: Δε γίνεται αποδεκτή η πρόταση για μείωση 75 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού της ΕΕ

Η πρόταση για μείωση κατά 75 δισεκατομμύρια ευρώ του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή δήλωσε το Σάββατο ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

“Για την κυβέρνηση, το πρώτο έγγραφο που παρουσίασε ο (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ) Μπαρόζο μας φαίνεται ένα καλό έγγραφο. Το δεύτερο που παρουσίασε ο κύριος Βαν Ρομπάι μας φαίνεται απλώς ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό”, δήλωσε ο Ραχόι σε δημοσιογράφους κατά το πέρας της ιβηροαμερικανικής συνόδου κορυφής που διεξήχθη στο Κάρντιθ της Ισπανίας.

“Ο προϋπολογισμός αυτός δεν ικανοποιεί την ισπανική κυβέρνηση και αυτό το γνωστοποιήσαμε στους (ευρωπαϊκούς) θεσμούς και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια άλλη πρόταση, η οποία θα είναι πιο λογική και την οποία θα μπορεί να συμμεριστεί” η Ισπανία, σημείωσε.

Ο Ραχόι επικαλέστηκε κυρίως ως σημεία τριβής τη μείωση στη βοήθεια για τη γεωργία, για την πολιτική συνοχής ή για τις περιοχές.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, η Ισπανία μπορεί να χάσει σχεδόν 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια στον επόμενο προϋπολογισμό, με μια μείωση 30% για τις περιοχές της και 17% για την γεωργία της.

Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι εισηγήθηκε την Τετάρτη τη μείωση κατά 75 δισεκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού των 1.033 δισεκατομμυρίων που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει στην επίτευξη μιας συμφωνίας για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 22-23 Νοεμβρίου, παραδεχόμενος ωστόσο ότι αυτό θα είναι “δύσκολο”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.