“Λουξεμβούργο και Αυστρία μπλοκάρουν τις προσπάθειες για φορολογική διαφάνεια”!

“Λουξεμβούργο και Αυστρία μπλοκάρουν τις προσπάθειες για φορολογική διαφάνεια”!

Δριμεία κριτική στην Αυστρία και το Λουξεμβούργο άσκησε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για φορολογία, τελωνειακή ένωση, έλεγχο και καταπολέμηση απάτης, Άλγιρντας Σεμετά ότι ευνοούν τη φοροδιαφυγή, σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτς Βόχε».

Ο κοινοτικός Επίτροπος δεν ζητά την κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου για τους πολίτες της Αυστρίας και του Λουξεμβούργου, αλλά και δεν μπορεί να δεχτεί ότι Ελληνες, Γερμανοί ή Λιθουανοί εκμεταλλεύονται το αυστριακό Δίκαιο, για να γλιτώσουν από τους φόρους στην πατρίδα τους.

«Το Λουξεμβούργο και η Αυστρία μπλοκάρουν δυστυχώς εδώ και χρόνια τις προσπάθειές μας για περισσότερη φορολογική διαφάνεια και ελέγχους» επισημαίνει ο Α. Σεμετά, ασκώντας κριτική ειδικότερα κατά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως επισημαίνει ο Πορτογάλος Επίτροπος της ΕΕ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ως πρόεδρος του Eurogroup, θα έπρεπε να βοηθήσει, μαζί με όλους τους υπουργούς Οικονομικών, για την προώθηση μιας πολιτικής, περισσότερης φορολογικής ειλικρίνειας και δικαιοσύνης, καθώς κάθε βελτίωση στην είσπραξη φόρων στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, θα οδηγούσε σε εκτόνωση της οικονομικής τους κατάστασης.

Ο Α. Σεμετά εκτιμά, όπως λέει, ότι ετησίως χάνονται στις 27 χώρες – μέλη της ΕΕ σχεδόν ένα τρισ. ευρώ από φοροδιαφυγή και συγχρόνως τονίζει πως στις Βρυξέλλες έχουν επισημανθεί και εξαλειφθεί, μετά το 1997, πάνω από 100 άδικες φορολογικές πρακτικές.

Ωστόσο, εκείνο που απαιτείται είναι μια σαφής στρατηγική κατά των ενδοκοινοτικών φορολογικών οάσεων (παραδείσων), επισημαίνει, προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να υπάρξει συνεννόηση με όλες τις 27 χώρες – μέλη για έναν κοινό ορισμό των «φορολογικών οάσεων», αλλά αυτό θα γίνει και κατόπιν θα καταρτιστεί μια «μαύρη λίστα» με τους φορολογικούς παραδείσους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.