ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Βρυξέλλες: Σύνοδος για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Βρυξέλλες: Σύνοδος για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Σήμερα και αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύνοδος των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Όπως αναφέρουν διπλωμάτες, δεν θεωρείται πιθανό να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας αναγνωρίζοντας πλήρως την νέα αντιπολίτευση της Συρίας.

Η ΕΕ έχει επανειλημμένως κάνει έκκληση για τη συσπείρωση της πολωμένης συριακής αντιπολίτευσης που επιχειρεί να ανατρέψει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ με στόχο τον τερματισμό της εμφύλιας σύγκρουσης από την οποία μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί περίπου 38.000 άνθρωποι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν συνομιλίες για τις επιθέσεις ανάμεσα σε ισραηλινούς και παλαιστίνιους ενόπλους στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά όπως υποστηρίζουν διπλωμάτες, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εντός της ΕΕ σχετικά με το Ισραήλ.

Σε ό,τι αφορά στη συριακή αντιπολίτευση, ο βρετανός ΥΠΕΞ Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε την Παρασκευή ότι το Λονδίνο θα ήθελε να πληροφορηθεί περισσότερα για τα σχέδια του νέου πολιτικού σχηματισμού πριν προχωρήσει σε αναγνώρισή του.

Σύμφωνα με διπλωμάτη χώρας-μέλους της ΕΕ, η ενωμένη αντιπολίτευση είναι ένα σημαντικό πολιτικό βήμα. «Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση μετά τη συσπείρωση της αντιπολίτευσης», είπε ο ίδιος.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε ενθαρρυντικά για τον νέο συνασπισμό συμπεράσματα, αλλά δεν θα φτάσουν σε πλήρη αναγνώρισή του, είπε ένας άλλος διπλωμάτης. Ωστόσο, το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Συρία δεν θα αρθεί ακόμη για να βοηθηθεί η αντιπολίτευση, υποστηρίζουν διπλωμάτες. Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συνιστούν δοκιμασία για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.