ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στο 10,7% του συνόλου των χορηγήσεων τα επισφαλή δάνεια στην Ισπανία

Στο 10,7% του συνόλου των χορηγήσεων τα επισφαλή δάνεια στην Ισπανία

Το επίπεδο των επισφαλών δανείων στις ισπανικές τράπεζες κατέρριψε τον Σεπτέμβριο ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ, καθώς σκαρφάλωσε στο 10,7% του συνόλου των χορηγήσεων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Τα επισφαλή δάνεια, που αφορούν κυρίως τη στεγαστική πίστη, ανήλθαν σε 182,226 δισ. ευρώ ή 10,7% του συνόλου των χορηγήσεων τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 1962, οπότε άρχισε η καταγραφή των στατιστικών δεδομένων αυτών.

Σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία της Τραπέζης της Ισπανίας, οι επισφαλείς χορηγήσεις ξεπέρασαν το επίπεδο του 10% τον Ιούλιο και ανήλθαν στο 10,7% συντρίβοντας το ρεκόρ του 1994 (9,15%).

Τον Ιούνιο, το αντίστοιχο μέγεθος ήταν το 9,65% του συνόλου των χορηγήσεων, το Μάιο το 8,96% και τον Απρίλιο το 8,72%.

Τον Αύγουστο, διαμορφώθηκε σε 10,52% ή 178,776 δισ. ευρώ.

Ο κατασκευαστικός τομέας, ο οποίος επί σειρά ετών υπήρξε η ατμομηχανή της ισπανικής οικονομίας, έχει ουσιαστικά «παγώσει» από το 2008, οπότε ξέσπασε η πιστωτική κρίση.

Σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού οίκου Oliver Wyman, ως αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής οι κεφαλαιακές ανάγκες του ισπανικού τραπεζικού συστήματος ανέρχονται σε 59,3 δισ. ευρώ, έναντι βοήθειας ύψους 40 δισ. ευρώ που φέρεται να συζητά με την ΕΕ η Μαδρίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.