«Όσο αργεί το κούρεμα τόσο πιο ακριβό θα είναι»

«Όσο αργεί το κούρεμα τόσο πιο ακριβό θα είναι»

Στη συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους επικεντρώνονται τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Τη φημολογία για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους του επίσημου τομέα σχολιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Die Welt. «Το δημοσιονομικό δίκαιο δεν αφήνει περιθώρια, όπως και η απαγόρευση της χρηματοδότησης κρατών μέσω των κεντρικών τραπεζών που κατέχουν σημαντικό μέρος του χρέους. Επίσης, με τον τρόπο αυτό θα εγκαταλείπονταν ένα μέσο άσκησης πιέσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και επισημαίνει: «Ο κίνδυνος έγκειται στο ότι το κούρεμα του χρέους θα έρθει παρόλα αυτά εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όσο περισσότερο περιμένει κανείς, τόσο πιο ακριβό θα είναι. Πολλά μέτρα βοήθειας άλλωστε που φάνηκε καταρχήν να παραβιάζουν το πνεύμα και το γράμμα ευρωπαϊκών συνθηκών ή του συντάγματος, ήταν ξαφνικά δυνατά και αναγκαία. Θα ήταν καλό η γερμανική κυβέρνηση να επεξεργαστεί εκ νέου τη διήγησή της για τη διάσωση της νομισματικής ένωσης. Γιατί πολλοί Γερμανοί έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η μιζέρια δεν έχει ξεπεραστεί».

Το θέμα σχολιάζει και η Schwäbische Zeitung σημειώνοντας: «Ένα τέτοιο κούρεμα για την Ελλάδα πάσχει σε κάποια λεπτομέρεια: αυτή τη φορά θα έπληττε κυρίως τον δημόσιο τομέα. Τα ευρωπαϊκά κράτη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγόρασαν μαζικά ελληνικούς τίτλους, την ώρα που ιδιωτικές τράπεζες, ασφαλιστικές και κερδοσκόποι αποσύρονταν συστηματικά. Σε αντίθεση με το τελευταίο κούρεμα λοιπόν, το επόμενο θα έπληττε με όλη της τη σφοδρότητα τους φορολογούμενους. Αντί να διαγράψει κανείς το χρέος των Ελλήνων, θα ήταν προτιμότερο να τους δώσει περισσότερο χρόνο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.