ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Γερμανία: Το 28% των επιχειρήσεων θα μειώσει τις θέσεις εργασίας το 2013

Γερμανία: Το 28% των επιχειρήσεων θα μειώσει τις θέσεις εργασίας το 2013

Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Ινστιτούτου (IW) της Κολονίας, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.306 γερμανικών επιχειρήσεων, το 28% των εταιρειών αυτών δηλώνει πως σκοπεύει να μειώσει θέσεις εργασίας, έναντι του 20% που διατείνεται ότι θα αυξήσει το προσωπικό.

Επιπλέον ένα 29% των επιχειρήσεων υποστηρίζει πως θα μειώσει τις επενδύσεις του. Στις αρχές του 2012, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 16%.

«Οι γερμανικές επιχειρήσεις αναμένουν μία αβέβαια, από οικονομική άποψη, χρονιά το 2013. Όλο και περισσότερο παγώνουν τις προβλέψεις τους για προσλήψεις και επενδύσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Το φαινόμενο τούτο αποτελεί μία άμεση συνέπεια του συνδυασμού της αναμενόμενης μείωσης της παραγωγής και της πτώσης των εξαγωγών.

«Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει αρχίσει να θίγει και τη Γερμανία μέσω των εξαγωγών της», διαπιστώνεται στην έρευνα.

Κατά συνέπεια, το 28% των επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν προβλέπει μία επιδείνωση των δραστηριοτήτων τους το 2013, ενώ το 24% υπολογίζει πως θα αυξήσει την παραγωγή.

Μολαταύτα, το IW υπογραμμίζει πως η Γερμανία θα πρέπει να βάλλει τα δυνατά της ώστε να αποφύγει την ύφεση. «Οι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν για το ’13 ανάπτυξη 0,75%. Εν τούτοις, η αναγκαία και ικανή συνθήκη είναι να μην επιδεινωθεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.