Ένα ακόμη “ιδιαίτερα κρίσιμο” Eurogroup στις Βρυξέλλες

Ένα ακόμη “ιδιαίτερα κρίσιμο” Eurogroup στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες αποφασίζονται σήμερα τα πιο κρίσιμα ζητήματα για την ελληνική οικονομία, αφού το απόγευμα στο νέο ραντεβού του Eurogroup σε επίπεδο Υπουργών, με συμμετοχή και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένονται πολιτικές αποφάσεις για δόση και χρέος.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτoρείο Reuters μετέδωσε πως στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα υπάρξει μια πολιτική συμφωνία επί της αρχής για το «ξεπάγωμα» των δόσεων, εκτιμώντας πως στο τραπέζι θα πέσουν και τα θέματα της σταδιακής μείωσης του ελληνικού χρέους καθώς και η διετής επιμήκυνση στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την ελληνική πλευρά.

Στην κυβέρνηση, εμφανίζονται σίγουροι ότι στην σημερινή συνεδρίαση ή το αργότερο στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε την Πέμπτη, θα αποφασιστεί σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση των δόσεων συνολικά 44 δις ευρώ.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η πρώτη δόση θα είναι 31,5 δις και ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν εκταμιευθεί και τα υπόλοιπα. Μέχρι τότε όμως η κυβέρνηση πρέπει να έχει ξεκινήσει να υλοποιεί όλα τα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν και για τα οποία δυσπιστούν οι εταίροι και πιστωτές, αφού δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει να εφαρμόζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.