ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΔΝΤ: “Όχι νέοι φόροι στην Πορτογαλία”

ΔΝΤ: “Όχι νέοι φόροι στην Πορτογαλία”

«Δεν θα ήθελα να δω περισσότερες αυξήσεις φόρων», είπε ο Αμπέμπε Σελασιέ, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Πορτογαλία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες Diario de Noticias και Jornal de Noticias. Όπως προέβλεψε, η χώρα θα βγει από την ύφεση το 2014.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσους Κοέλιου προσπαθεί να περιορίσει το έλλειμμα στο 3% μέχρι το 2014. Αυτός είναι ο στόχος που έχει συμφωνηθεί με τους διεθνείς πιστωτές της, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, σε αντάλλαγμα για το δάνειο ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που της χορηγήθηκε το 2011.

Η πορτογαλική κυβέρνηση έχει αυξήσει πολύ το φόρο εισοδήματος ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι θα αυξήσει τη φορολογία των εισοδημάτων κεφαλαίου, της ιδιοκτησίας, των ειδών πολυτελείας, του καπνού και των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Ενάντια στα σκληρά μέτρα λιτότητας οργανώθηκαν πολλές διαδηλώσεις τους τελευταίους μήνες, ενώ οι Πορτογάλοι προχώρησαν και σε γενική απεργία στις 14 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η αριστερή αντιπολίτευση, οι εκπρόσωποι των εργοδοτών, θρησκευτικοί ηγέτες, ακόμη και μέλη του κεντροδεξιού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του ίδιου του Κοέλιου έχουν επικρίνει το πρόγραμμα λιτότητας το οποίο θεωρούν ότι παραλύει την οικονομία και οδηγεί το λαό στη φτώχεια.

Ο Σελασιέ τόνισε ότι η Πορτογαλία χρειάζεται να προχωρήσει σε «εθνικό διάλογο» για το πώς θα περιοριστούν οι δημόσιες δαπάνες. Όπως είπε, οι Πορτογάλοι θα πρέπει να συζητήσουν το επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας και τους φόρους που θέλουν να έχουν.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφερόταν στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης για εξοικονόμηση 4 δισ. ευρώ το 2013 και το 2014. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη διευκρινίσει από πού θα κάνει περικοπές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.