ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

«Δεν έχω άγχος για τη δόση, αλλά κάθε ημέρα που περνά χωρίς τελική απόφαση επιβαρύνει την οικονομία, την ψυχολογία, τις αγορές και πλήττει και το φιλότιμο του ελληνικού λαού» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Tις θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να τις αφήσω να πάνε χαμένες. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Στη βραδυνή συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής δεν υπάρχει στην ατζέντα το ελληνικό ζήτημα. Είναι σίγουρο όμως ότι ο πρωθυπουργός στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει με τους ευρωπαίους ηγέτες θα θέσει μετ’ επιτάσεως το θέμα της δόσης.

Το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι ότι τη Δευτέρα στο Eurogroup θα κλειδώσει η δόση καθώς δεν τραβάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Αντίστοιχο είναι και το μήνυμα του έλληνα πρωθυπουργού ότι δεν πάει άλλο το θέμα.

Πάντως πολλοί στα πηγαδάκια της Συνόδου Κορυφής διαπιστώνουν πως μετά από πενήντα χρόνια Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών αλλά επικρατεί εθνικιστικό πνεύμα.

Επίσης ένα μεγάλο ερωτηματικό που υπάρχει μεταξύ των ευρωπαίων αξιωματούχων είναι πως αν και θα περάσει από το Eurogroup η δόση, αν θα καταφέρει τελικά να περάσει από τα Κοινοβούλια των κρατών που πρέπει να την επικυρώσουν.

Αλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε αναρωτιέται γιατί η Γερμανία που κατέχει το 50% των ελληνικών ομολόγων να πληρώσει τη γύμνια του ελληνικού κράτους και υποστηρίζει ότι πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος να μοιραστεί το κόστος του κοψίματος του ελληνικού χρέους. Κάτι που όπως γίνεται φανερό αρνούνται οι άλλες χώρες που υποστηρίζουν ότι πρέπει να πληρώσουν αυτοί που έχουν τα ομόλογα.

Το απόγευμα ο κ. Αντ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.