ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιταλία: “Φουρτούνες” για το Κίνημα Πέντε Αστέρων

Ιταλία: “Φουρτούνες” για το Κίνημα Πέντε Αστέρων

Ο δημοφιλής Ιταλός πολιτικός, Μπέπε Γκρίλο, το φαβορί για τις επόμενες περιφερειακές εκλογές τον Μάρτιο του 2013, φαίνεται πως θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από το χιούμορ του για να αντιμετωπίσει τις αποκαλύψεις που αφορούν τον ίδιο αλλά και το κόμμα του.

Μισό γραμμάριο κοκαΐνης που βρέθηκε να έχει στην κατοχή της η κόρη του Λούνα, ένας υποψήφιος με το κόμμα του που αποδείχθηκε ότι είναι Μασόνος και η γυναίκα του που, παρά τις οικολογικές ανησυχίες που προβάλει το Κίνημα Πέντε Αστέρων, κυκλοφορεί με πραγματική γούνα, ήταν αρκετά για να προκαλέσουν αναστάτωση στο Γκρίλο ο οποίος καλείται με το γνωστό χιούμορ του να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες.

Η νεαρή κόρη του βρέθηκε με δύο σακουλάκια κοκαΐνης από αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν ελέγχους ρουτίνας σε αυτοκίνητα στην περιοχή του Ρίμινι. Η ίδια αφού συνειδητοποίησε ότι η είδηση αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την καμπάνια του πατέρα της, έγραψε δημόσια στην ανοιχτή σελίδα της στο Facebook ότι λυπάται πραγματικά για ό,τι συνέβη και πως «μερικές φορές στη ζωή γίνονται λάθη και είναι σωστό να δεχόμαστε τις συνέπειες», σύμφωνα με το protothema.gr

Μάλιστα, χαρακτήρισε την κίνησή της «ανεύθυνη και χαζή», αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι δεν ήταν τυχαίος ο έλεγχος της αστυνομίας ασκώντας επίθεση σε όσους «ανεύθυνους έκαναν αυτό» ευχόμενη να συνεχίσουν «να ζουν με τον χειρότερο τρόπο».

Σαν να μην έφτανε το «λάθος» της Λούνα ένα σοβαρότερο πλήγμα έρχεται να χτυπήσει την ήδη ταραγμένη αρμονία με εσωκομματικές διαφορές, το Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Αυτή τη φορά όμως δεν έχει να κάνει με ναρκωτικές ουσίες αλλά με συμμετοχή υποψηφίου σε μασονική στοά. Ο 50χρονος ιατρός Βιντσέντζο Φρένι από τη Σικελία δεν είχε αναφέρει πουθενά στο βιογραφικό του όταν το κατέθεσε στο Κίνημα ότι είναι ιδρυτικό μέλος της μασονικής στοάς Λίθος, αφού προηγουμένως είχε ολοκληρώσει την «θητεία» του στην Μεγάλη Στοά της Ιταλίας.

Αυτό επομένως μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τον ίδιο αλλά και την δημοτικότητα του Κινήματος το οποίο επιμένει ότι «κανένας μασόνος δεν θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα καθώς είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή μυστικής εταιρίας».

Ο Φρένι από την πλευρά του υποστηρίζει ότι παρότι δεν έγραψε στο βιογραφικό του το σημαντικό αυτό στοιχείο, στο δημόσιο προφίλ του στο Facebook αναφέρεται η επαφή με του με τη μασονική στοά ενώ μπορεί κανείς να βρει εύκολα και σχετικές φωτογραφίες.

Το τελευταίο «αγκάθι» για τον Γκρίλο όμως φαίνεται πως είναι η ίδια του η σύζυγος, η οποία μπήκε στο στόχαστρο υπερασπιστών των δικαιωμάτων των ζώων καθώς σε εμφάνισή της με τον ηγέτη του Κινήματος ήταν ντυμένη με πραγματική γούνα βιζόν.

Το στιλιστικό και οικολογικό ατόπημα της κυρίας Γκρίλο δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από το Ευρωπαϊκό Κόμμα για τα Δικαιώματα των Ζώων, που έκρινε αρνητικά την επιλογή της.

Βροχή έπεσαν τα σχόλια χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το κόμμα μπορεί να θέλει να περάσει οικολογική συνείδηση, όταν όμως πρόκειται για τα προσωπικά της οικογένειας Γκρίλο, όλα παύουν να ισχύουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.