ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Και ο Σουλτς απειλεί με βέτο στον προϋπολογισμό!

Και ο Σουλτς απειλεί με βέτο στον προϋπολογισμό!

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το προσχέδιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020 εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αν οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ συμφωνήσουν σε πολύ μεγάλες μειώσεις.

   

«Έχω την εντύπωση ότι θα είναι πολύ δύσκολο να καταλήξουμε σε έναν δίκαιο συμβιβασμό», δήλωσε ο Σουλτς προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ). «Αμφιβάλλω ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία», πρόσθεσε.

   

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει έναν προϋπολογισμό ύψους 1,047 τρισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-2020.

Προσπαθώντας να απαντήσει στο αίτημα πολλών χωρών μελών να μειωθούν οι δαπάνες, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι υπέβαλε μια πρώτη πρόταση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό στην οποία περιλαμβάνονται περικοπές δαπανών ύψους 75 δισεκατομμυρίων ευρώ.

   

«Ακόμα κι αν υπάρξει ένας συμβιβασμός στη βάση των αριθμών του Χέρμαν βαν Ρομπάι, ή πιο πάνω, σίγουρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πει ΄όχι΄», σημείωσε ο Σουλτς.

   

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να εμποδίσει την υιοθέτηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

   

Από την άλλη, ο Σουλτς χαρακτήρισε «απροσδόκητη» τη θέση του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε απειλήσει τον Οκτώβριο ότι θα ασκήσει βέτο σε μια ενδεχόμενη αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.