“Η ΕΕ θα ολοκληρωθεί μόνο με την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων”

“Η ΕΕ θα ολοκληρωθεί μόνο με την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων”

Συνέδριο διοργανώνει σήμερα για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνεργασία με τον Ούγγρο ομόλογό του, Γιάνος Μάρτονι και το Ινστιτούτο Άσπεν.

Σε κοινό άρθρο τους στην εφημερίδα «Die Welt», ο Γερμανός και ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών επισημαίνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ολοκληρωθεί μόνο με την ένταξη και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και αναφέρουν την Σλοβενία και την Κροατία ως ενδεικτικά παραδείγματα της προοπτικής της περιοχής.

Οι δύο υπουργοί χαιρετίζουν το γεγονός ότι Σερβία και Κόσοβο διεξάγουν για πρώτη φορά απευθείας συνομιλίες, ενώ ως απόδειξη της θετικής επίδρασης της διαδικασίας προσέγγισης προς την ΕΕ, αναφέρουν την ΠΓΔΜ, όπου, όπως επισημαίνουν, η Συμφωνία της Οχρίδας παραμένει η απαραίτητη βάση για την ειρηνική συμβίωση των ομάδων του πληθυσμού.

Προσκεκλημένοι των Βεστερβέλε και Μάρτονι είναι οι υπουργοί Εξωτερικών της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας, της Σλοβενίας, του Κοσόβου και της ΠΓΔΜ, o υφυπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, αλλά και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και πρώην πρέσβης στην Αθήνα Χασάν Γκιογούς και ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην πρέσβης στα Σκόπια Φίλιπ Ρίκερ. Χθες ο Γκίντο Βεστερβέλε παρέθεσε ανεπίσημο δείπνο στην Βίλα Μπόρσιγκ, έδρα της γερμανικής Διπλωματικής Ακαδημίας και επίσημο ξενώνα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.