ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η επόμενη μέρα αν δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες…

Η επόμενη μέρα αν δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες…

Σε αδιέξοδο μέχρι στιγμής βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για επίτευξη συμφωνίας για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της επταετίας 2014-2020.

Χθες η συνεδρίαση δεν διήρκησε ούτε δύο ώρες, καθώς ούτε η νέα συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι για προϋπολογισμό στο 1,01% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ με ανακατονομή όμως των πόρων δε φάνηκε να ικανοποιεί ούτε τις πλούσιες χώρες του Βορρά που ζητούν δραστική μείωση επικαλούμενες την κρίση, αλλά φυσικά ούτε και όσους ζητούν αύξηση.

Η Βρετανία επιμένει σε δραστική μείωση των πόρων του προϋπολογισμού στα 890 δισ. ευρώ. Η Γερμανία ζητά προϋπολογισμό περίπου 960 δισ., χωρίς να αποκλείει συμβιβασμούς, με την Άνγκελα Μέρκελ να επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι δε θεωρεί κακό να συζητηθεί το θέμα του προϋπολογισμού σε επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Οι φίλοι της Συνοχής, ανάμεσά τους η χώρα μας, η Ισπανία και η Ιταλία ζητούν αυξημένους πόρους για ανάπτυξη και για ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί οδήγησαν τις οικονομίες του Νότου σε βαθιά ύφεση.

Μεγάλες διαφωνίες υπάρχουν και ανάμεσα στη Βρετανία και τη Γαλλία, με τον Ολάντ να υπερασπίζεται τη θέση της Γαλλίας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Την πιο σκληρή στάση κρατά η Βρετανία, όμως αυτό θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ στον Κάμερον, καθώς αν τελικά δεν υπάρξει συμφωνία, τότε η Ε.Ε. θα αναγκαστεί το 2014 να υιοθετήσει τον προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, του 2013, ο οποίος είναι πολύ αυξημένος σε σχέση με το συμβιβασμό που έχει προτείνει ο Ρομπάι, με αποτέλεσμα ο Κάμερον να αντιμετωπίσει πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας του, με τις προσδοκίες που έχει καλλιεργήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.