ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάλι φιάσκο στην ΕΕ: Ναυάγησε η Σύνοδος Κορυφής – Πόσο ακόμα θα επιβιώσει η ΕΕ που ξέραμε;

Πάλι φιάσκο στην ΕΕ: Ναυάγησε η Σύνοδος Κορυφής – Πόσο ακόμα θα επιβιώσει η ΕΕ που ξέραμε;

Nέο φιάσκο της ΕΕ με την άρνηση της Γερμανίας και της Βρετανίας να συμφωνήσουν στο αναθεωρημένο σχέδιο του Χέρμαν βαν Ρομπάι οδήγησε στο ναυάγιο, ίσως νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της επταετίας 2014 – 2020.

Το σχέδιο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προέβλεπε σημαντικές περικοπές από τις κατηγορίες περί ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και των διευρωπαϊκών δικτύων και τη μεταφορά των κονδυλίων αυτών πίσω στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και στην Πολιτική Συνοχής. αυτό σε μεγάλο βαθμό ήταν ευνοϊκό κυρίως για τη Γαλλία αλλά και για την Πολωνία, χώρες με μεγάλο αγροτικό τομέα.

Ωστόσο, στην τελευταία πρόταση Ρομπάι, που σίγουρα θα δεχθεί πολλές αλλαγές ώστε να εξεταστεί σε νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ενδεχομένως τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, υπήρχε ένα σημαντικό κέρδος για την Ελλάδα. Και αυτό δεν ήταν άλλο από την εξειδικευμένη αναφορά στην παράγραφο 47 της πρότασης για τη χορήγηση επιπλέον 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στις πιο ανεπτυγμένες περιφέρειες της χώρας μας από τα Διαρθρωτικά Ταμεία.

Η προσθήκη αυτή, εφόσον παραμείνει, ανεβάζει το ποσό που λαμβάνει η χώρα μας από τα 11,2 δισ. ευρώ στα 12,2 δισ. ευρώ. Τα επιπλέον κονδύλια ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης. Και αυτό διότι ο προϋπολογισμός της επταετίας 2014 – 2020 υπολογίζεται με βάση τα τελευταία πλήρη διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat για την τριετία 2008 – 2010, όταν ακόμη η ύφεση δεν είχε πλήξει τόσο βάναυσα την ελληνική οικονομία. Η ύφεση είχε ως αποτέλεσμα η Αττική να εμφανίζεται μεν με τα παλαιότερα στοιχεία ως μία από τις πλουσιότερες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), αλλά η πραγματικότητα να είναι διαφορετική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.