Σε σκέψεις ο Καβαλιέρε για την “αξιοποίηση της μακράς πολιτικής του εμπειρίας”

Σε σκέψεις ο Καβαλιέρε για την “αξιοποίηση της μακράς πολιτικής του εμπειρίας”

Οι δηλώσεις του “Καβαλιέρε” περί σκέψεων αξιοποίησης της μακράς πολιτικής του εμπειρίας, δημιούργησαν για ακόμη μία φορά αμφιβολίες για τον ακριβή ρόλο, που θα θελήσει να διαδραματίσει στις βουλευτικές εκλογές την άνοιξη.

Τον τέως πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανέμεναν δημοσιογράφοι με τους οποίους μίλησε το Γαλλικό πρακτορείο, όταν έφθασε στο Μιλανέλο, δηλαδή το προπονητικό συγκρότημα της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν, κοντά στο Βαρέζε στα εξήντα χιλιόμετρα από το κέντρο του Μιλάνου.

Στα τέλη Οκτωβρίου ο Μπερλουσκόνι είχε πάντως αναγγείλει ότι, δεν σχεδιάζει να τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου της Δεξιάς στις προσεχείς βουλευτικές, “συμπεριλαμβανόμενου νέου ψηφοδελτίου”.

Λίγο μετά, απείλησε, επίσης, να οδηγήσει την κυβέρνηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μόντι στην πτώση μέσω απόσυρσης της εμπιστοσύνης των βουλευτών του “Λαού της Ελευθερίας”, επειδή ο Μόντι κατευθύνει την χώρα σε μία “υφεσιακή δίνη”.

Τότε, ακόμα και δικοί του άνθρωποι (του Μπερλουσκόνι) μίλησαν για “οργισμένη αντίδραση”, επειδή είχε μόλις προηγηθεί η καταδίκη του για φορο-απάτη.

“Θα δούμε, λοιπόν, εάν είναι ωφέλιμο να χρησιμοποιήσω την πολιτική εμπειρία μου, δεδομένου ότι φρονώ πως κατανοώ καλύτερα παντός άλλου, τί έχει συμβεί, τί πρέπει να συμβεί στην Ιταλία”, υπογράμμισε ο ‘Καβαλιέρε’, σύμφωνα με πληροφόρηση του ΑΠΕ.

Θύμισε ότι αποδέχθηκε να αποσυρθεί από την εμπροσθοφυλακή επειδή ο Πιέρ Φερντινάντο Κασίνι δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί του κεντροδεξιού συνασπισμού, “αρκεί να υποχωρήσει ο Μπερλουσκόνι”.

“Ο Κασίνι, ως συνήθως, δεν τήρησε την υπόσχεση που έδωσε”, καυτηρίασε επίσης ο τέως πρωθυπουργός, αναφερόμενος πάραυτα “στην απογοήτευση που οι Ιταλοί νοιώθουν σήμερα, για την πολιτική και τα πολιτικά κόμματά τους”.

Τη δημοσκοπική φθίνουσα πορεία του “Λαού της Ελευθερίας” έως της δημοφιλίας 15% (από 38% στις τελευταίες βουλευτικές) και κάποια απογοητευτικά εκλογικά του αποτελέσματα, που έχουν μεσολαβήσει, ο ‘Καβαλιέρε’ απέδωσε στην απουσία του από την ‘πρώτη γραμμή’.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.