ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποιοι κινούν τα νήματα της ευρωζώνης

Ποιοι κινούν τα νήματα της ευρωζώνης

Τα νήματα στην κρίση της ευρωζώνης κινούν προσωπικότητες με αντικρουόμενα κατά βάση συμφέροντα και εν πολλοί αποκλίνουσες επιδιώξεις.

Η επίκληση κοινών στόχων, όπως η επιβίωση του ευρώ ή η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, μάλλον συσκοτίζει αυτές τις διαφορές μέσα στην αοριστία της.

Γι’αυτό αξίζει να φωτιστεί η ατζέντα του κάθε παράγοντα της κρίσης και οι επιμέρους βλέψεις του, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα όσα θα συμβούν το επόμενο διάστημα. Ας δούμε λοιπόν τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των προσώπων – κλειδιά για την κρίσιμη δόση, όπως παρουσιάζονται από τον Τύπο της Κυριακής.

Άνγκελα Μέρκελ

Εγκλωβισμένη στο εγχώριο εκλογικό σκηνικό

Όσο κι αν την πιέζει ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ να πει την αλήθεια στο γερμανικό λαό ότι θα πληρώσει κι άλλο για τη σωτηρία της Ελλάδας, μια τέτοια φράση δεν πρόκειται να βγει από το στόμα της. Η καγκελάριος δεν έχει στο μυαλό της μόνο τις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, αλλά πρωτίστως την τοπική αναμέτρηση του Ιανουαρίου στην Κάτω Σαξονία.

Φρανσουά Ολάντ

Θέλει ανάπτυξη, αλλά οι αγορές τον πιέζουν

Η διακηρυγμένη του βούληση να εργαστεί για να εξευρεθεί πάση θυσία λύση στο ελληνικό πρόβλημα υποκρύπτει φόβο για τη σταδιακή απομάκρυνση του Παρισιού από το Βερολίνο και το πέρασμα της Γαλλίας στην «επικίνδυνη οικονομική ζώνη».

Για αυτό και ο κ. Ολάντ προσπαθεί σε αυτή τη φάση να μη χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Κριστίν Λαγκάρντ

Το βάρος στην Ε.Ε. στο ενδεχόμενο νέου «κουρέματος»

Θέλει να ρίξει όλο το βάρος της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στις πλάτες των Ευρωπαίων και της ΕΚΤ. Τη συγκεκριμένη στρατηγική επιλογή δεν της την υπαγορεύει μόνο η Ουάσιγκτον αλλά και ανερχόμενες δυνάμεις του ΔΝΤ, όπως η Βραζιλία, η Κίνα και η Ρωσία που αρνούνται να συνεχίσουν να πληρώνουν εν καιρώ κρίσης για να διατηρείται η ευημερία της Ευρώπης.

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Όχι σε νέο «haircut», όχι και σε… Grexit

Ενώ ξυπνάει και κοιμάται με τη φράση δεν πρέπει να γίνει νέο κούρεμα, στη μυστική συνάντηση της προηγούμενης Τετάρτης με τους υπουργούς Οικονομικών Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας, φάνηκε ανοιχτός σε μια τέτοια προοπτική αλλά μετά το 2015. Η προσπάθεια του Σόιμπλε να τετραγωνίσει τον κύκλο θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα καθώς είναι εγκλωβισμένος στον ίδιο εκλογικό κύκλο με την Άγκελα Μέρκελ.

Μάριο Ντράγκι

Δεν χαρίζει το χρέος, εμμονή με τη λιτότητα

Ο Μάριο Ντράγκι εξελίσσεται σε κέρβερο του «υπερκράτους» της ΕΚΤ, την οποία διευθύνει. Ξέκοψε μια και καλή πως η ΕΚΤ δεν χαρίζει το χρέος στην Ελλάδα, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το καταστατικό της. Για αυτό έριξε το μπαλάκι στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και των άλλων δανειστών να χαρίσουν, αν θέλουν στην Ελλάδα τα κέρδη τους από τα ομόλογα της ΕΚΤ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.