ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ισπανία: Οικονομική βοήθεια με αντάλλαγμα μαζικές απολύσεις από τις τράπεζες

Ισπανία: Οικονομική βοήθεια με αντάλλαγμα μαζικές απολύσεις από τις τράπεζες

Βαρύ θα είναι το τίμημα της ευρωπαϊκής βοήθειας στην Ισπανία καθώς οι ευρωπαϊκές Aρχές θα μεταφέρουν 35 δισεκατομμύρια ευρώ στο ταμείο διάσωσης της κρατικής τράπεζας της Ισπανίας στις 15 Δεκεμβρίου ζητώντας τις μαζικές απολύσεις στις τέσσερις ισπανικές τράπεζες που έχουν κρατικοποιηθεί περιλαμβανομένης της Bankia, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η El Pais.

Η Bankia, η οποία ζήτησε κρατική βοήθεια ύψους 23,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Μάιο, αναμένεται να υποχρεωθεί να απολύσει μέχρι και 6.000 εργαζόμενους από τους 20.000 που απασχολεί σήμερα, ενώ η NovaGalicia Bank εκτιμάται ότι θα απολύσει 2.000 από τους 5.800 υπαλλήλους της, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη ευρωπαϊκές και τραπεζικές πηγές.

Οι Bankia και NovaGalicia Bank αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει επίσης ότι οι δύο αυτές τράπεζες θα πρέπει να κλείσουν από κοινού 1.000 υποκαταστήματά τους.

Οι Catalunya Caixa (CX) και Banco de Valencia, οι δύο άλλες κρατικοποιημένες τράπεζες, τελούν υπό πώληση και στους αγοραστές τους θα επιβληθούν όροι, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.