ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κύριο θέμα των αμερικανικών ΜΜΕ το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα

Κύριο θέμα των αμερικανικών ΜΜΕ το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι το επικρατέστερο σενάριο για την έκβαση του σημερινού Eurogroup είναι η επίτευξη συμφωνίας για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αβέβαιες προοπτικές σχετικά με την συνολική αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, σε άρθρο που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του, αναφέρει ότι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup έχει ως θέμα την επίτευξη συμφωνίας για τη μείωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα. Προσθέτει, επίσης, ότι ένα θετικό αποτέλεσμα σ’ αυτό το ζήτημα θα άνοιγε το δρόμο για την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα και θα περιόριζε την αστάθεια στις αγορές, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Oικονομικών, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν μπόρεσαν να έρθουν σε συμφωνία, κατά τις δύο προηγούμενες συνόδους του Eurogroup, αυξάνοντας τις προσδοκίες για τη σημερινή τρίτη συνάντηση, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Επικαλούμενο τις εκτιμήσεις αναλυτών και εκπροσώπων χρηματοπιστωτικών οργανισμών, το αμερικανικό δίκτυο υπογραμμίζει ότι εάν οι δανειστές της Ελλάδας επιτύχουν μια συμφωνία, αυτό θα ήταν θετικό μεσοπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα τα προβλήματα θα παρέμεναν.

Οι New York Times αναφέρουν ότι ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα λάβει την επόμενη δανειακή δόση, ο αγώνας για να αποτραπεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ απέχει μακράν από το τέλος του. Κι αυτό, όπως σημειώνεται, γιατί είναι δύσκολο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη και, ως εκ τούτου, η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά θα καταρρεύσει.

Τονίζεται δε, ότι ως επακόλουθο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ενδεχόμενο ανάληψης της εξουσίας από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, βυθίζοντας τη χώρα σε μια νέα φάση της κρίσης, σύμφωνα με την ανταπόκριση. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία τον περασμένο Ιούνιο, αποδείχθηκε καλύτερος απ’ ό,τι πολλοί φοβόντουσαν, καθώς η στρατηγική του είναι να πράττει οτιδήποτε ζητά η τρόικα των διεθνών πιστωτών από την Ελλάδα, σε μια προσπάθειά του να αλλάξει την αντίληψη περί αναξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Wall Street Journal προβάλλει τη χθεσινή δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ότι ευελπιστεί να οριστικοποιηθεί το σχέδιο για την Ελλάδα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι η συνάντηση του Eurogroup πραγματοποιείται την ώρα που μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, αλλά και την επομένη σημαντικής εκλογικής αναμέτρησης στην Καταλονία, όπου επικράτησαν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτητοποίησης από την Ισπανία.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι το Eurogroup θα ασχοληθεί παράλληλα με την εξεύρεση των 10 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το οποίο δημιούργησε η διετής επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.