ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός υπέρ “διευκόλυνσης” εξόδου από το ευρώ

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός υπέρ “διευκόλυνσης” εξόδου από το ευρώ

Θα πρέπει να επιτρέπεται σε μια χώρα να φύγει από την ευρωζώνη, αν το επιθυμεί, χωρίς να πρέπει να εγκαταλείψει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.

Βάσει της σημερινής συνθήκης της ΕΕ, δεν υπάρχει πρόβλεψη για να βγει μια χώρα από τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

«Θέλουμε να επιτρέψουμε σε μια χώρα να μπορεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αν επιθυμεί να το κάνει. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν υπάρχει. Μια χώρα μπορεί μόνο να φύγει από το ευρώ αν φύγει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ρούτε προς τη «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ». «Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις συνθήκες για να το αλλάξουμε. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας τόνισε επίσης πως «έχει ζωτική σημασία για την επιβίωση (του ευρώ) όλες οι χώρες της ευρωζώνης να τιμήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν όταν εντάχθηκαν σ’ αυτή. Μόνον έτσι μπορεί το νόμισμα να είναι αξιόπιστο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.