Οι μισοί Γάλλοι δηλώνουν ότι αισθάνονται φτωχοί

Οι μισοί Γάλλοι δηλώνουν ότι αισθάνονται φτωχοί

Σχεδόν οι μισοί Γάλλοι (ποσοστό 48%) αισθάνονται φτωχοί ή ότι βρίσκονται στα πρόθυρα της ένδειας, αποκαλύπτει μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα, τέσσερις ημέρες πριν από το εθνικό συνέδριο για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Ερωτώμενοι για την “προσωπική κοινωνική κατάστασή τους” οι Γάλλοι σε ποσοστό 11% απάντησαν ότι είναι “φτωχοί” ενώ το 37% δήλωσε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA για λογαριασμό της οικονομικής εφημερίδας Les Echos.

Από την άλλη πλευρά, 51% των Γάλλων δεν θεωρούν ότι είναι φτωχοί, ούτε ότι οδεύουν προς αυτήν την κατάσταση. Το 1% δεν απάντησε στο ερώτημα.

Αυτοί που αισθάνονται φτωχοί ή πιστεύουν ότι είναι στα πρόθυρα της φτώχειας είναι κυρίως οι μισθωτοί (12% και 48% αντίστοιχα), οι εργάτες (12% και 39%) και οι αυτοαπασχολούμενοι (19% και 39%). Τα στελέχη των επιχειρήσεων και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούν ότι είναι πιο προφυλαγμένοι, αφού ελάχιστοι εξ αυτών (3%) δηλώνουν ότι αισθάνονται φτωχοί.

Οι νέοι των ηλικιακών ομάδων 18-24 και 25-34 αισθάνονται πιο φτωχοί σε σχέση με τους μεσήλικες της ομάδας 50-64 και τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών: στις πρώτες ομάδες δηλώνουν “φτωχοί” το 14% και 15% αντίστοιχα ενώ στις δεύτερες το ποσοστό πέφτει στο 8% και 9%. Από την άλλη όμως, ενώ οι νέοι δεν πιστεύουν ότι οδεύουν προς τη φτώχεια (μόνο το 15% κρίνει ότι βρίσκεται στα πρόθυρα), στην ηλικιακή ομάδα των 50-64 το αίσθημα αυτό εκτοξεύεται στο 42% και στους άνω των 65 στο 39%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 4 και 5 Δεκεμβρίου σε πανεθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.001 ατόμων άνω των 18 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.