ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υποχώρησαν οι αποδόσεις στα γερμανικά ομόλογα

Υποχώρησαν οι αποδόσεις στα γερμανικά ομόλογα

Σημαντική υποχώρηση παρουσίασαν οι αποδόσεις των γερμανικών διετών ομολόγων, στο -0,084%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, μετά τις εκτιμήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενδεχομένως να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκιά της.

Η Μπούντεσμπανκ προχώρησε νωρίτερα σε δυσμενή αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το ερχόμενο έτος, ανακοινώνοντας ότι θα ανέλθει σε 0,4%, ενώ τον Ιούνιο προέβλεπε ότι η ανάπτυξη θα ανερχόταν το προσεχές έτος σε 1,6%.

Παράλληλα, και η ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2013 και ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η τράπεζα συζητάει το ενδεχόμενο να ορίσει αρνητικά επιτόκια για τις καταθέσεις άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων σε αυτήν.

Ορισμένες χρηματαγορές αντέδρασαν αρνητικά σε μια ένδειξη ότι οι επενδυτές βλέπουν τώρα πιο πιθανή απ’ ό,τι προηγουμένως μια μείωση των επιτοκίων των καταθέσεων.

«Έχουμε δει τις αποδόσεις των διετών ομολόγων να πέφτουν στο -0,1% νωρίτερα φέτος. Υποθέτω ότι μπορούν να πέσουν ξανά στο επίπεδο αυτό, αλλά μιλάμε σε πελάτες και ρωτάμε αν θα αγόραζαν γερμανικό χρέος σε αρνητικές αποδόσεις και οι περισσότεροι από αυτούς λένε ότι δεν θα το έκαναν», δήλωσε ο Μάριους Ντάχαϊμ, επικεφαλής για την χάραξη στρατηγικής στην Bayerische Landesbank.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.