ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εγγυήσεις Πορτογαλίας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Εγγυήσεις Πορτογαλίας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας αναγκάστηκε να δώσει κρατικές εγγυήσεις, ύψους 2,8 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), για δάνεια που δόθηκαν σε πορτογαλικές τράπεζες που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στην οικονομία της χώρας.

Το αξιόχρεο των πορτογαλικών τραπεζών έχει μειωθεί περισσότερο από το αξιόχρεο του πορτογαλικού κράτους, κάνοντας όλο και πιο δύσκολο για την ΕΤΕπ να δεχτεί τις τραπεζικές εγγυήσεις κι η πορτογαλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να παρέμβει.

Ο υπουργός Οικονομικών, Βίτορ Γκάσπαρ, ανέφερε ότι η Λισαβόνα παρείχε μια 20ετή αμετάκλητη εγγύηση στο επενδυτικό πορτφόλιο, ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Και πρόσθεσε: «Αυτό θα καλύψει την έκθεση της ΕΤΕπ ύψους 5 δισ. δολαρίων στην Πορτογαλία και θα δώσει 1 δισ. ευρώ επιπλέον για νέες τοποθετήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.