ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρόστιμο-μαμούθ 1,1 δις για χειραγώγηση ομολόγων

Πρόστιμο-μαμούθ 1,1 δις για χειραγώγηση ομολόγων

Η ελβετική τράπεζα Union des Banques Suisses (UBS) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,4 δισεκατομμυρίου ελβετικών φράγκων (1,1 δισεκατομμύριο ευρώ), στο πλαίσιο του σκανδάλου χειραγώγησης του Libor, έπειτα από συμφωνία με τις αμερικανικές, βρετανικές και ελβετικές αρχές.

Η UBS αποδέχθηκε την ενοχή της για ηλεκτρονική απάτη εκ μέρους της ιαπωνικής θυγατρικής της, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Στο συνολικό ποσόν του 1,4 δισεκατομμυρίου ελβετικών φράγκων περιλαμβάνονται πρόστιμα ύψους 160 εκατομμυρίων που θα καταβληθούν στις βρετανικές αρχές, και το ποσόν του 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων που θα καταβληθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η UBS θα καταβάλει 59 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην Finma, την ελβετική αρχή εποπτείας των αγορών, η οποία έδωσε εντολή για την κατάσχεση των κερδών που πραγματοποιήθηκαν με απάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.