Το δεξιό πατριωτικό κόμμα της Λέγκα του Βορρά του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, πέρασε καθαρά πρώτο στις δημοσκοπήσεις ένεκα της συνεπούς και αποτελεσματικής διακυβέρνησης που ασκεί ο ηγέτης του.

Το κόμμα στις εκλογές του Μαρτίου είχε συγκεντρώσει το 17,4% των ψήφων και τώρα δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στις αρχές της εβδομάδες έδειξαν ότι η Λέγκα βρίσκεται μπροστά από τον κυβερνητικό της εταίρο, το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) με ποσοστά άνω του 32%!

Το ινστιτούτο SWG εμφανίζει τη Λέγκα με ποσοστό 32,2% έναντι 28,3% για το συγκυβερνών κίνημα M5S, ενώ το ινστιτούτο Lorien δίνει ποσοστό 31,7% στη Λέγκα και 26,8% στο M5S.

Στις εκλογές της 4ης Μαρτίου το Κίνημα 5 Αστέρων συγκέντρωσε το 32% των ψήφων, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το 17,4% της Λέγκα.

Όμως η δημοτικότητα του δεξιού κόμματος έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες με τον επικεφαλής του Μ.Σαλβίνι να δίνει σκληρή μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης και να πολεμά καθημερινά την γραφειοκρατία των Βρυξελλών, προβαίνοντας ταυτόχρονα, μαζί με τους συγκυβερνήτες του, σε φορολογικές απαλλαγές και διασώζοντας το ιταλικό τραπεζικό σύστημα από την κατάρρευση.

Οπως ο ίδιος το έχει πει «Η μεγάλη μάχη κατά των Βρυξελλών θα δοθεί στις ευρωεκλογές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά στις δημοσκοπήσεις η δύναμη των δεξιών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) και της Φόρτσα Ιτάλια του Σ.Μπερλουσκόνι, έχει ανέβει στο 75%! Πρόκειται για την μεγαλύτερη στήριξη ιταλικής κυβέρνησης από πολίτες μετά τον Β’ΠΠ.