ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τερέζα Μέι: «Προετοιμαζόμαστε για ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ»

Τερέζα Μέι: «Προετοιμαζόμαστε για ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ»

Στα άκρα φαίνεται πως βρίσκονται οι σχέσεις τη ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, να δηλώνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται για ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.

Η Μέι τόνισε ότι θα συμφωνήσει μόνο σε μια «προστατευτική» πρόταση για τα σύνορα της Ιρλανδίας αν αυτή εξυπηρετεί όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία που θα είναι αποδεκτή από το Ηνωμένο Βασίλειο, τότε προετοιμαζόμαστε για καμία συμφωνία», είπε σε μια συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε μια καλή συμφωνία. Πιστεύω ότι υπάρχει μια αυξανόμενη επιθυμία να κάτσουμε κάτω και να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε μια συμφωνία», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει κάποια αντιπρόταση στο τραπέζι αυτή την στιγμή που πραγματικά αντιμετωπίζει ή διατυπώνει αυτό που χρειαζόμαστε να κάνουμε και κάνει σεβαστή την κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου και σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», σημείωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η πρόταση της (σ.σ. Chequers) είναι η μοναδική που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η Μέι επιβεβαίωσε πως θα παρουσιάσει στην Ένωση μια νέα πρόταση στην προσπάθεια να εξευρεθεί συμφωνία που θα διασφαλίζει ανοικτά σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο Λίο Βαράντκαρ δήλωσε ότι η Μέι του μετέφερε ότι θα καταθέσει νεές προτάσεις για το ζήτημα των συνόρων, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει λάβει τίποτε γραπτώς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες…μου εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στην Ιρλανδία, τονίζοντας ότι μια συμφωνία που δεν εξυπηρετεί την Ιρλανδία, δεν εξυπηρετεί την ΕΕ», είπε ο Βαράντκαρ στους δημοσιογράφους μετά το τέλος των διήμερων συνομιλιών στην αυστριακή πόλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.