Γιούνκερ για μεταναστευτικό: «Χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη»

Γιούνκερ για μεταναστευτικό: «Χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη»

Αλλαγή πορείας για το μεταναστευτικό υπαινίσσεται ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς μαίνεται η διαμάχη για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Γιούνκερ σχεδιάζει αλλαγές στον πολιτική των προσφύγων με βάση τα όσα άφησε να εννοηθούν πριν αλλά και στη διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Σάλτσμπουργκ.

Για την γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρνει αλλαγές στο παιχνίδι.

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επέμεινε στο ότι οι χώρες που αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες πρέπει να μοιραστούν το βάρος με άλλους τρόπους. Χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Αυτή δεν είναι απλά μια φράση κενή περιεχομένου», είπε προσερχόμενος στο δείπνο της συνόδου. Ωστόσο…«μια υποχρεωτική ποσόστωση για την υποδοχή των προσφύγων έχει παραλύσει την Ε.Ε εδώ και χρόνια. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα», υποστήριξε λίγο αργότερα.

«Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπαινίσσεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική των προσφύγων στην ΕΕ. Λίγες ώρες από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε στο Σάλτσμπουργκ, απομακρύνθηκε από τη θέση ότι όλες οι ευρωπαικές χώρες θα πρέπει να συμμετέχουν στην κατανομή των προσφύγων. Αντ ‘αυτού, κάλεσε τις χώρες που δεν επιθυμούν να λάβουν πρόσφυγες να συνεισφέρουν οικονομικά», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κάποιοι παίρνουν πρόσφυγες. Όσοι δεν το θέλουν, δεν μπορούν – αν και το οφείλουν – θα πρέπει να κινηθούν στο πλαίσιο της αλληλεγγύης», δήλωσε ο Γιούνκερ λίγες ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής. Λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη, αντιμετωπίζει τις ανατολικές χώρες της Ε.Ε, όπως αυτές θέλουν, με μία «ευέλικτη αλληλεγγύη» -δηλαδή οικονομική συνεισφορά αντί προσφύγων», σχολιάζει το δημοσίευμα. Η γερμανική εφημερίδα «Bild» υποστηρίζει επίσης πως ο Γιούνκερ απογοητεύτηκε από την εξέλιξη της συνόδου κορυφής στο Σάλτσμπουργκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.