ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κοροϊδευτική ανάρτηση του Ν.Τουσκ για τη Μέι – Έξαλλοι στη Βρετανία (φωτό) 

Κοροϊδευτική ανάρτηση του Ν.Τουσκ για τη Μέι – Έξαλλοι στη Βρετανία (φωτό) 

Σε τι θλιβερή κατάσταση έχει περιέλθει η ΕΕ το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι εδώ και καιρό, καθώς η ιδιαίτερα χαμηλή ποιότητα των Ευρωπαίων – μη εκλεγμένων- γραφειοκρατών έγινε αντιληπτή από την πρώτη στιγμή στην Ελλάδα.

Αλλά ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ανέβαζε κοροϊδευτικό ποστ γυμνασιακού επιπέδου στο Instagram για την Τερέζα Μέι και την Βρετανία εν μέσω διαπραγματεύσεων, είναι κάτι που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Ντόναλντ Τουσκ κατηγορούσε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για έλλειψη σοβαρότητας.

Η επίμαχη φωτογραφία που δημοσίευσε ο Πρόεδρος Τουσκ από το περιθώριο της Συνόδου Κορυφής έδειχνε τον ίδιο να προσφέρει ένα γλύκισμα στην πρωθυπουργό της Βρετανίας, σχολιάζοντας της με το λογοπαίγνιο «a piece of cake, perhaps? Sorry, no cherries» (ένα κομμάτι κέικ, ίσως; Συγγνώμη δεν υπάρχουν κεράσια).

Με το σχόλιο αυτό ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επανέλαβε ουσιαστικά τη δήλωση ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρακτική του «cherry-picking», όπου μια χώρα μπορεί να επιλέγει μόνο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η συμμετοχή της στην ΕΕ και να μην εφαρμόζει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή.

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την ανάρτηση εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Χαντ υποστήριξε ότι η ανάρτηση του προέδρου Τουσκ προσέβαλε τον βρετανικό λαό και την πρωθυπουργό της χώρας Τερέζα Μέι. Η δήλωση του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας έρχεται δύο ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας όπου οι «27» απέρριψαν την πρόταση της Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.