ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Έρευνα της γαλλικής αστυνομίας στα γραφεία του νεοκομμουνιστή Μελανσόν: «Μη με αγγίζετε εγώ είμαι η δημοκρατία»(βίντεο)

Έρευνα της γαλλικής αστυνομίας στα γραφεία του νεοκομμουνιστή Μελανσόν: «Μη με αγγίζετε εγώ είμαι η δημοκρατία»(βίντεο)

Ακόμη και ένας «ηθικός» «αριστερός» πολιτικός με δεξιές τσέπες πέφτει γίνεται αντικείμενο δικαστικής έρευνας.

Ο λόγος για τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, ηγέτη του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία», υποψήφιο στις τελευταίες προεδρικές εκλογές για την γαλλική προεδρία. Πρόκειται για γνωστό αντιευρωπαϊστή και λαϊκιστή πολιτικό, ο οποίος διατηρούσε στο παρελθόν στενές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το πρωί της Τρίτης, αστυνομική έρευνα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κινήματος «Ανυπότακτη Γαλλία» και στην κατοικία του Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Το «Κεντρικό Γραφείο Αντιμετώπισης της Διαφθοράς και των Παραβάσεων» ενήργησε στο πλαίσιο δύο προκαταρκτικών ερευνών που άνοιξε η εισαγγελία του Παρισιού, για ζητήματα που σχετίζονται με fake συνεργάτες ευρωβουλευτών του Μελανσόν και για θέματα που αφορούν τα οικονομικά της προεκλογικής εκστρατείας του νεοκομμουνιστή ηγέτη.

«Γίνονται έρευνες στους πάντες, στη γ.γ. της ομάδας μας στην εθνοσυνέλευση, σε παλιούς μου συνεργάτες, από τους οποίους κατάσχουν τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στα γραφεία του Κόμματος της Αριστεράς του οποίου είμαι μέλος, στα γραφεία του κινήματος της Ανυπότακτης Γαλλίας», δήλωσε ο Μελανσόν.

Στο κοινοβούλιο κατήγγειλε παρεμβάσεις μιας «πολιτικής αστυνομίας».

Εικόνες από βίντεο της έρευνας στα γραφεία του αριστερού κόμματος έδειχναν τον 67χρονο Μελανσόν να κουνάει απειλητικά το δάχτυλο σε υπάλληλο της εισαγγελίας, κραυγάζοντας: «Φύγε από μπροστά μου! Εγώ είμαι η δημοκρατία, εγώ είμαι μέλος της Εθνοσυνέλευσης».


Ο Μελανσόν και ομάδα στελεχών της Ανυπότακτης Γαλλίας κατάφεραν τελικά να εισέλθουν στα γραφεία του κόμματος, όπου συνέχισαν να σπρώχνουν τους δικαστικούς λειτουργούς και να δυσχεραίνουν το έργο τους.

Λίγες ώρες νωρίτερα, εισαγγελείς είχαν πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι του Μελανσόν, αναζητώντας στοιχεία για πλασματικές θέσεις εργασίας κοινοβουλευτικών βοηθών στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Μην με αγγίζετε κύριε, δεν έχετε το δικαίωμα να με αγγίξετε. Κανείς δεν με αγγίζει, είμαι ιερό πρόσωπο, είμαι κοινοβουλευτικός!» κραύγαζε ο Μελανσόν στους δικαστικούς λειτουργούς και το σχετικό βίντεο προκάλεσε σάλο στη Γαλλία.

Ενα άλλο βίντεο, το οποίο αποκάλυψαν τα μίντια Le Quotidien και η Libération έδειχναν μια σειρά πολύ βίαιων αντεγκλήσεων μπροστά στην έδρα του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία.

Περιστοιχισμένος από τους οπαδούς του ο Μελανσόν τους παρακινεί να σπάσουν την πόρτα που κρατούσαν κλειστή οι αστυνομικοί την ώρα της έρευνας.
«θα δούμε αν θα τους αφήσουμε να μπουν στα γραφεία μου», λέει στο βίντεο.

«Η Δημοκρατία είμαι εγώ! Εγώ είμαι κοινοβουλευτικός! Φύγετε από μπροστά μου και ανοίξτε την πόρτα!», έλεγε.

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό είπε:
«Ο κ. Μελανσόν επέλεξε να ευτελίσει το δικαστικό σώμα και τη δικαστική διαδικασία. Αυτό αποτελεί ειρωνεία για κάποιον ο οποίος επιθυμεί να εκλεγεί πρόεδρος και να προστατεύσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.