Στο ΝΑΤΟ όσσυς ζητούν ευρωπαϊκό στρατό παραπέμπει ο Μάτις

Στο ΝΑΤΟ όσσυς ζητούν ευρωπαϊκό στρατό παραπέμπει ο Μάτις

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε σήμερα ότι ο ΝΑΤΟ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την προστασία της Ευρώπης, καθώς η Γαλλία και η Γερμανία καλούν για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού.

Σε ερώτηση κατά πόσον στηρίζει τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού στρατού, ο Μάτις απάντησε στους δημοσιογράφους: «Θεωρούμε το ΝΑΤΟ ως τον ακρογωνιαίο λίθο για την προστασία της Ευρώπης μέσα στην σφαίρα ασφαλείας και στηρίζουμε απόλυτα τα κράτη να κάνουν περισσότερα για να φέρουν το φορτίο».

Ο Αμερικανός υπουργός μιλούμε πριν την έναρξη μιας συνάντησης με τον Πολωνό ομόλογό του στο Πεντάγωνο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν πρότεινε την περασμένη εβδομάδα τη δημιουργία ενός «αληθινού ευρωπαϊκού στρατού» για την προστασία της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε προσβλητική την πρόταση Μακρόν, να συγκροτήσει η Ευρώπη τον δικό της στρατό για να προστατευθεί από ενδεχόμενους εχθρούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών και σήμερα με σειρά tweets του επιτέθηκε ειρωνευόμενος τον Γάλλο πρόεδρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον απόηχο της αντιπαράθεσης για το θέμα, σήμερα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τάχθηκε με τη σειρά της υπέρ της δημιουργίας ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού, σε ομιλία που εκφώνησε σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα το μέλλον της Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.