Συνεχίζουν τα «κίτρινα γιλέκα»: «Δεν μας φτάνουν τα ψίχουλα του Μακρόν – Δώστε μας όλη την μπαγκέτα»

Συνεχίζουν τα «κίτρινα γιλέκα»: «Δεν μας φτάνουν τα ψίχουλα του Μακρόν – Δώστε μας όλη την μπαγκέτα»

Δεν ικανοποιήθηκε το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» από την απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν να «παγώσει» την αύξηση στις τιμές των καυσίμων από 1ης Ιανουαρίου με τους εκπροσώπους τους να διαμηνύουν ότι οι Γάλλοι δεν θέλουν ψίχουλα αλλά ολόκληρη τη μπαγκέτα».

Το κίνημα δεν υποχωρεί και, λίγη ώρα πριν τις ανακοινώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού, ζητά μία «αναδιανομή» του πλούτου στη Γαλλία. Σε δηλώσεις τους στα γαλλικά ΜΜΕ, εκπρόσωποι των Κίτρινων Γιλέκων υποστηρίζουν ότι δεν τους αρκεί η αναστολή στην αύξηση του φόρου των καυσίμων από 1ης Ιανουαρίου.

«Το μορατόριουμ στην αύξηση του φόρου των καυσίμων, η αντίδραση της κυβέρνησης στα αιτήματα των «Κίτρινων Γιλέκων» δεν ικανοποιεί το κίνημα το οποίο τώρα απαιτεί επανασχεδιασμό της φορολογίας και αύξηση των μισθών», όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

«Αυτό το μορατόριουμ του πρωθυπουργού δεν αρκεί», δήλωσε ο Μπενζαμίν Κοσί, εκπρόσωπος του κινήματος των “Κίτρινων Γιλέκων” στην περιοχή Haute-Garonne.

«Μετά από τρεις εβδομάδες αποκλεισμών και βίαιων διαδηλώσεων, αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Αποδεικνύει πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορούμε να ακούμε τους ανθρώπους. Τώρα οι Γάλλοι δεν θέλουν ψίχουλα, θέλουν ολόκληρη την μπαγκέτα»…Τα Κίτρινα Γιλέκα ζητούν αναπροσαρμογή στους μισθούς αναπηρίας και τις συντάξεις», προσθέτει.

Από την πλευρά του, ο Κριστόφ Σαλενσόν, εκπρόσωπος του κινήματος κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί σε πιο ισχυρές κινήσεις όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Υπάρχει μια σημαντική δυσπιστία της πολιτικής εξουσίας», εξηγεί και προσθέτει:

«Το μορατόριουμ αποτελεί ένα πρώτο βήμα, αλλά είναι ένα μυρμήγκι σε σχέση με όλα τα αιτήματα που έχουν πλέον τεθεί», δήλωσε η Λετίσια Ντεβάλ.

«Η απαίτηση για την αύξηση των καυσίμων ήταν ένα από τα πρώτα μας αιτήματα τον Οκτώβριο», υποστηρίζει. «Αλλά από τότε, τα αιτήματά μας είναι πλέον ευρύτερα», προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.